Povežite se s nama

Međimurje

Za međimurske udruge novih 350 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

IZDAŠNA POTPORA

Međimurska županija osigurala je novih 350-ak tisuća kuna za financiranje 50 projekata udruga civilnog društva.

Projekti su izabrani nakon Javnog poziva, na koji je pristiglo 79 prijava. Predloženi projekti koji su zadovoljili kriterije povjereni su Upravnom odjelu za poslove župana, Odsjeku za proračun i financije, te im je time župan Međimurske županije Matija Posavec za njihove aktivnosti, rad i djelovanje odobrio novčana sredstva u iznosima do 25 tisuće kuna.

Različitost projekata koji su dobili novac oplemenit će svakodnevni život brojnih dobnih skupina koji svojim radom, uspjesima i rezultatima pridonose pozitivnoj slici Međimurja i Međimurske županije.

– Ovom potporom osigurat će se i poboljšati rad mnogih udruga, inovatora, edukatora, klubova, društava, organizacija… – poručili su iz Županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje