Povežite se s nama

Život i društvo

Za nagradu zbog posjete Muzeju, učenici 5b razreda Četvrte osnovne škole bili na izletu u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Muzej i Škola

Učenici 5b razreda varaždinske Četvrte osnovne škole, s razrednikom Nenadom Škerbićem, protekle su školske godine najviše puta organizirano posjetili programe Gradskog muzeja Varaždin. Zbog toga ih je GMV nagradio jednodnevnim izletom u Zagreb, tijekom kojeg su posjetili novootvoreni Muzej iluzija, jednu od najvećih maketa željeznice u ovom dijelu Europe – Backo mini express i obišli Botanički vrt PMF-a.

Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola unatrag nekoliko godina za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, a s obzirom na pozitivna iskustva, očekuje se njegov nastavak

Nagradu su zaradili u okviru projekta MIŠ- Muzej i škola, u kojemu su varaždinski osnovnoškolci besplatno posjećivali izložbene postave GMV-a i sudjelovali u posebno pripremljenim edukativnim programima.

Povijesne i likovne radionice

Osim stalnih postava Kulturnopovijesnog odjela u Starome gradu i Entomološkoga odjela Svijet kukaca u palači Herzer, gdje su se održavale i prirodoslovne radionice, varaždinski osnovnoškolci sa svojim nastavnicima posjećivali su i izložbu Varaždin pod krunom Habsburgovaca, uz koju su osmišljene povijesne i likovne radionice s nekoliko različitih tema prilagođenih pojedinim školskim uzrastima.

Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola unatrag nekoliko godina za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, a s obzirom na pozitivna iskustva, očekuje se njegov nastavak.

U protekloj školskoj godini u program su se uključili i svi učenici Gospodarske škole Varaždin, koji su uz simboličnu cijenu od 10,00 kuna mogli posjećivati izložbene postave varaždinskoga muzeja, a već sada su za takvu suradnju interes pokazale i još neke varaždinske srednje škole

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati