Povežite se s nama

Život i društvo

Za nagradu zbog posjete Muzeju, učenici 5b razreda Četvrte osnovne škole bili na izletu u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Muzej i Škola

Učenici 5b razreda varaždinske Četvrte osnovne škole, s razrednikom Nenadom Škerbićem, protekle su školske godine najviše puta organizirano posjetili programe Gradskog muzeja Varaždin. Zbog toga ih je GMV nagradio jednodnevnim izletom u Zagreb, tijekom kojeg su posjetili novootvoreni Muzej iluzija, jednu od najvećih maketa željeznice u ovom dijelu Europe – Backo mini express i obišli Botanički vrt PMF-a.

Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola unatrag nekoliko godina za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, a s obzirom na pozitivna iskustva, očekuje se njegov nastavak

Nagradu su zaradili u okviru projekta MIŠ- Muzej i škola, u kojemu su varaždinski osnovnoškolci besplatno posjećivali izložbene postave GMV-a i sudjelovali u posebno pripremljenim edukativnim programima.

Povijesne i likovne radionice

Osim stalnih postava Kulturnopovijesnog odjela u Starome gradu i Entomološkoga odjela Svijet kukaca u palači Herzer, gdje su se održavale i prirodoslovne radionice, varaždinski osnovnoškolci sa svojim nastavnicima posjećivali su i izložbu Varaždin pod krunom Habsburgovaca, uz koju su osmišljene povijesne i likovne radionice s nekoliko različitih tema prilagođenih pojedinim školskim uzrastima.

Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola unatrag nekoliko godina za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, a s obzirom na pozitivna iskustva, očekuje se njegov nastavak.

U protekloj školskoj godini u program su se uključili i svi učenici Gospodarske škole Varaždin, koji su uz simboličnu cijenu od 10,00 kuna mogli posjećivati izložbene postave varaždinskoga muzeja, a već sada su za takvu suradnju interes pokazale i još neke varaždinske srednje škole

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Španjolska vojna vozila ovih dana zakrčit će ceste od Zadra do Varaždina i Goričana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nekoliko sljedećih dana, počevši od 20. travnja, Oružane snage Republike Hrvatske pružat će potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima Oružanih snaga Španjolske.

Naime, španjolska vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u zadarsku luku “Gaženica” te cestovnim putem prebačena u Mađarsku gdje pripadnici OS Španjolske sudjeluju u vježbovnim aktivnostima.

Prijevoz vozila španjolskih oružanih snaga bit će organiziran od Zadra do Varaždina te dalje prema graničnom prijelazu Goričan i Mađarskoj. Povratak pripadnika OS Španjolske očekuje se tijekom svibnja.

– Tijekom prolaska vojnih vozila može se očekivati pojačan cestovni promet te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – ističu u MORH-u.

Nastavite čitati

Život i društvo

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo godišnju skupštinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 22. ožujka, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Ovogodišnja skupština, 65. po redu održana je u prostorijama hotela „Turist“ u Varaždinu. Na skupštini je od 167 redovnih i trenutno aktivnih članova bilo prisutno 72 člana.

Osim njih Skupštini su nazočili  uvaženi gosti, predstavnici DGIT Međimurje, zatim Nina Lovrec Dražin, dipl. ing. građ., predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nenad Petrović, mag. ing. geoing. predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike te Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji su se prigodnim pozdravnim govorima obratili svima prisutnima.

Samu skupštinu vodila je u svojstvu članice DGIT Varaždin, Mirna Amadori, dipl. ing. građ, aktualna predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Na Skupštini su podnesena sva izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, te su doneseni i usvojeni plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Nakon Skupštine organizirana je već tradicionalno zajednička večera i druženje uz pratnju tamburaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje