Povežite se s nama

Život i društvo

Za saniranje prometnica potrošeno više od 300 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Radilo se punom parom

Na više lokacija na prostoru Grada Varaždinskih Toplica obavljeni su radovi na sanaciji prometnica i uređenju javnih površina za što je iz gradskog proračuna izdvojeno više od 300 tisuća kuna.

Tako je uređena prometnica u Grešćevini,  gdje je asfaltirana cesta uz društveni dom i ispred Vatrogasnog doma te jedna od manjih ulica u samom mjestu. Radovi su vrijedni  87 tisuća kuna.

U samim Varaždinskim Toplicama sanirane su prometnice i javne površine na četiri lokacije. Riječ je o tri ulice – : K vodopadu, Ivana Gundulića i Dragutina Damjanovića te Trgu Republike Hrvatske za što je iz proračuna osigurano oko 65 tisuća kuna.

Također, u mjestu Črnile obavljeni su radovi na asfaltiranju u jednoj od ulica ukupne vrijednosti 35 tisuća kuna, a treba spomenuti da su dio troškova sufinancirali i građani. Osim sanacije prometnica, u Leskovcu je asfaltirao nogometno igralište za što je utrošeno 65 tisuća kuna. 

– Sezona vanjskih radova u punom je jeku pa tako i naša komunalna tvrtka Forum obavlja mnoge poslove. Radi se istina o malim, ali za mještane tih naselja, bitnim projektima – izjavila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje