Povežite se s nama

Crna kronika

Za tvrtku iz Ladanja Donjeg nije platio porez u vrijednosti 1,3 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom.

Sumnja se da je kao odgovorna osoba jednog društva sa sjedištem u Ladanju Donjem, od kolovoza 2015. godine do ožujka 2016. godine, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost, nije prijavio nadležnoj Poreznoj upravi stjecanje dobara unutar Europske unije, a što je bio dužan učiniti, i na ta je način izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost od oko 1.300.000 kuna i za taj iznos oštetio državni proračun.

Također se sumnja da od 1. kolovoza 2015. godine do 13. srpnja 2016. godine nije vodio glavnu i pomoćne knjige, kao niti knjigovodstvo društva.

Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava za kaznena djela Utaja carine ili poreza i Povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Sumnja se da su 21-godišnjak i 28-godišnjak u Pribislavcu krali dijelove vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i 21-godišnjakom s područja Općine Pribislavec, sumnja se da su počinili dvije krađe.

Naime, između 8. i 16. siječnja 2022. godine u Pribislavcu na dvije adrese u ulici dr. Ante Starčevića, iz dvorišta su ukrali dijelove motornih vozila u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica (49) ozlijeđena u prometnoj nesreći koju je sama izazvala u Hrašćici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U utorak, 18. siječnja, oko 14.45 sati u ulici Kralja Tomislava u Hrašćici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 49 godina upravljala je osobnim vozilom ulicom Kralja Tomislava u smjeru Sračinca. Dolaskom do raskrižja s Radničkom ulicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, nailaskom na vozilo koje je na raskrižju skretalo udesno, u izbjegavanju naleta na isto, skrenula je udesno te prednjim kotačem vozila udarila u rubni kamen nogostupa.

Nakon udara u nogostup, vozilo je odbačeno ulijevo na cestu te prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udarilo u prednji desni bočni dio osobnog vozila kojim je ispred nje u fazi skretanja udesno u Radničku ulicu upravljala 25-godišnjakinja, javila je policija.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 49-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje