Povežite se s nama

Međimurje

Zahuktava se košarkaška borba za prvenstveni vrh

Objavljeno:

- dana

DERBI A2

U derbiju A2 košarkaške lige Sjever ludbreški Grafičar pobijedio je Međimurje 63:61 (13:17; 11:13; 21:11; 18:20).

U ludbreškoj sportskoj dvorani pred više od 300 navijača odigran je važan susret za sam vrh prvenstvene ljestvice i kvalifikacije za A1 ligu. Već u narednom kolu bit će još jasnije tko će ove sezone ostati u konkurenciji za vrh a tko će imati puno teži put do eventualnih kvalifikacija. Naime, Grafičar ide u goste vodećem Podravcu u Virje koje ima samo bod više od Ludbrežana dok Međimurje sa bodom manje od Grafičara dočekuje pretposljednju Ivančicu. Ljubitelji košarke u svakom će slučaju gledati zanimljive susrete. Ludbrežani u subotu u Virje vode i svoje navijače pa su već iznajmili autobus koji kreće u 16,45 sati.

KK Grafičar: Martinec A. -, Nakić A. 3, Siladić L. (cap) 0, Dijanušić B. 6 (2×3), Novak M. 8 (2×3), Poljak V. 15 (1×3), Petrović J. 9 (1×3), Štefan Z. 9 (3×3), Šamarija K. 2, Prpović L. 4, Hatlak T. 7; trener Velimir Mudri.

KK Međimurje: Ostoja D. 5, Novak Marko. (cap) 11, Kranjčec M. -, Horvat S. 7, Maronić A.I. -, Drk I. 17 (2×3), Kuzmić D. -, Biševac V. 9 (1×3), Đokić N. -, Kranjčec S. 8 (1×3), Novak Matija. 4 (1×3);trener: Stjepan Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće daje poticaje za uređenje ili gradnju stambene nekretnine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Mursko Središće raspisao je javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na svom području u 2021. godini. Poticaji se odnose objekte koji su trenutno nepogodni za stanovanje, a koje primatelji poticaja planiraju urediti ili ukloniti te na istome mjestu izgraditi novi stambeni objekt.

Grad će vlasnicima nekretnina nepogodnima za stanovanje koje planiraju rediti dodijeliti poticaj od 15.000 kuna, dok će onima koji će ukloniti ruševnu građevinu i graditi novu dodijeliti 10.000 kuna te će im priznati komunalni doprinos. Prijava se podnosi pisanim putem na adresu Grada Murskog Središća, najkasnije do 16. veljače.

Nastavite čitati

Međimurje

Oprezno na prometnicama: u jednom vikendu čak sedam naleta vozilima na divljač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog vikenda na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je čak sedam naleta vozilima na divljač. U pet navrata vozači su vozilima naletjeli na srne koje su pretrčavale kolnik, u jednom slučaju na dabra, dok se u jednom slučaju vozač nije mogao izjasniti koju je životinju udario automobilom.

Naleti su zabilježeni na prometnicama u Prekopi, Vugrišincu, nedaleko Otoka, između Belice i Gardinovca, Male Subotice i Štefanca te u dva navrata između Svete Marije i Donjeg Vidovca.

– Da bi se spriječili ovakvi događaji upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju da bi sigurno stigli na svoja odredišta – poručuju iz Policijske uprave međimurske.

Zbog porasta broja motornih vozila na sve većoj mreži prometnica, štete od divljači su u Hrvatskoj u značajnom porastu. U zadnje tri godine Ministarstvo poljoprivrede iz državnoga Proračuna financira policu osiguranja u ukupnom iznosu od 52,7 milijuna kuna samo za štete u prometu. Dnevne migracije divljači i njihova potreba za hranjenjem ne uzrokuju samo probleme sudionicima u prometu već i poljoprivrednicima na njihovim obradivim površinama.

Zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede posegnulo za novim modelom osiguranja koji uključuje i štete na poljoprivrednim površinama. Ukupna procijenjena vrijednost police iznosi 60 milijuna kuna godišnje, a potpuno se financira iz istog izvora kao i ona za spomenute štete u prometu.

– Ovim modelom omogućit će se ravnopravni uvjeti za sve sudionike, odnosno sačuvat će se poljoprivredna proizvodnja, koja trpi štete od divljači, ali istovremeno omogućiti nesmetano obavljanje lova – ističu u Ministarstvu.

Nastavite čitati