Povežite se s nama

Međimurje

Zahuktava se košarkaška borba za prvenstveni vrh

Objavljeno:

- dana

DERBI A2

U derbiju A2 košarkaške lige Sjever ludbreški Grafičar pobijedio je Međimurje 63:61 (13:17; 11:13; 21:11; 18:20).

U ludbreškoj sportskoj dvorani pred više od 300 navijača odigran je važan susret za sam vrh prvenstvene ljestvice i kvalifikacije za A1 ligu. Već u narednom kolu bit će još jasnije tko će ove sezone ostati u konkurenciji za vrh a tko će imati puno teži put do eventualnih kvalifikacija. Naime, Grafičar ide u goste vodećem Podravcu u Virje koje ima samo bod više od Ludbrežana dok Međimurje sa bodom manje od Grafičara dočekuje pretposljednju Ivančicu. Ljubitelji košarke u svakom će slučaju gledati zanimljive susrete. Ludbrežani u subotu u Virje vode i svoje navijače pa su već iznajmili autobus koji kreće u 16,45 sati.

KK Grafičar: Martinec A. -, Nakić A. 3, Siladić L. (cap) 0, Dijanušić B. 6 (2×3), Novak M. 8 (2×3), Poljak V. 15 (1×3), Petrović J. 9 (1×3), Štefan Z. 9 (3×3), Šamarija K. 2, Prpović L. 4, Hatlak T. 7; trener Velimir Mudri.

KK Međimurje: Ostoja D. 5, Novak Marko. (cap) 11, Kranjčec M. -, Horvat S. 7, Maronić A.I. -, Drk I. 17 (2×3), Kuzmić D. -, Biševac V. 9 (1×3), Đokić N. -, Kranjčec S. 8 (1×3), Novak Matija. 4 (1×3);trener: Stjepan Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje