Na zajedničkom druženju istaknuto je da je opća atmosfera najbolji uspjeh ovogodišnjeg festivala.

U restoranu Aquacity varaždinski je gradonačelnik Ivan Čehok na „zajedničkom gablecu“ okupio djelatnike Turističke zajednice, Parkova, Čistoće, članove Varaždinske građanske garde, volontere na projektu „Varaždin – Europska prijestolnica mladih 2022.“, kao i predstavnike drugih institucija te novinare koji su pridonijeli uspješnosti ovogodišnjega Špancirfesta. Zahvalivši svima na trudu i angažmanu što je Grad bio toliko čist i uredan za vrijeme Špancirfesta, sa zadovoljstvom je istaknuo da je najveći uspjeh festivala što se građani ugodno osjećaju i da je iz godine u godinu sve više šetača. Veseli ga što ih je ove godine poglavito bilo tijekom tjedna, a ne samo vikendom. Smatra ugodnu opću atmosferu najboljim uspjehom Špancirfesta.

Uvijek je nezahvalno govoriti o brojkama jer njih na festivalu ovakvog tipa nije lako izmjeriti, budući da su se ulaznice naplaćivale samo na pozornici kod vile Bedeković, a količinu posjetitelja u Gradu teško je prebrojati, pa brojke o posjeti ovogodišnjeg Špancirfesta ostaju samo na procjeni policije i organizatora. Kako ističe direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, procjena je da je tijekom deset dana Gradom prošlo oko 300.000 ljudi. Prema podacima sustava eVisitor o broju noćenja, gotovo 8 posto više noćenja zabilježeno je ove godine, a turisti su dolazili iz čak 50 zemalja svijeta, među kojima prednjače Slovenija, Austrija, Mađarska, Njemačka i Poljska. Dodala je i kako je ukupno prodano više od 6000 ulaznica za sve programe kod vile Bedeković što je 46 posto više nego prošle godine i čime organizatori mogu biti itekako zadovoljni.

Posebno je fascinantan podatak o broju posjetitelja i pregleda web stranice Špancirfesta, koji se uoči i za vrijeme trajanja festivala popeo na milijun i 300.000 pregleda, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine u istom periodu. Neki veliki turistički subjekti ne ostvare ni upola toliko tijekom cijele godine.

 

Komentari

Komentara