Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u iščekivanju gradskog Proračuna

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Na 29. redovnoj sjednici skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina usvojena je  realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2016. koja nije izvrše u potpunosti. 

Dvije stavke nisu izvršene do kraja a sve je pojasnio tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

Jedna stavka se odnosi na prijavu nogometnih klubova koji upravljaju nogometnim igralištima, NK Plitvica, NK Udarnik, NK Zelengaj i NK Varteks na natječaj za dodatno uređenje. Da se mogu prijaviti na natječaj moraju zadovoljiti određene uvjete moraju imati građevinske dozvole, projektnu dokumentaciju i upravo je ta pozicija to njima trebala osigurati. Klubovi su odradili natječaje, odabrali su najbolje ponuđače, sklopili su ugovore a Zajednica je transferirala novac za plaćanje izradu projektne dokumentacije. Po ugovoru je trebalo platiti 50 posto, mi smo to platili i po završetku projektne dokumentacije kada se građevinske dozvole dostave trebalo je platiti ostatak. Zato su ta sredstva prenešena u ovu godinu. Međutim ove godine se dogodilo to da se nisu mogli javiti jer nisu bila osigurana sredstva za prijavu programa. Jedna tvrtka je radila dokumentaciju a druga prijavu na natječaj. Ovo koje je realizirano će biti i plaćeno. Druga pozicija koja nije realizirana je ona za rekonstrukciju stadiona Varteks, stadiona Sloboda i dvorane Graberje. Ta pozicija nam je stavljena u program javnih potreba 30. prosinca i naravno da je nismo mogli realizirati i to je dio sredstava koji je prebačen u 2017. godinu. Zbog toga naš program nije realiziran u stopostotnom iznosu nego 74 posto. Sva sredstva koja su trebali dobiti klubovi i sportaši realizirano je u stopostotnom iznosu. A, ove dvije stavke su sada u realizaciji.

Iz prihvaćenog financijskog izvješća Zajednice daje se iščitati da su u prošloj godini ostvareni prihodi u iznosu od 8,76 milijuna kuna. Rashodi u prošloj godini bili su na razini 8,94 milijuna. A, iz izvještaja Nadzornog odbora stavljeni su naglasci da više nema dvostrukog financiranja iz Grada i Zajednice, već da sve zamolbe idu samo u Zajednicu. Isto tako naglašeno je da klubovi moraju izvijestiti o izvršenim programima i utrošenim  sredstvima. Pred kraj je usvojen i prijedlog o privremenom financiranju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine. Sve točke dnevnog redan prihvaćene su jednoglasno i bez rasprave.

Sljedeće korake objasnio je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Čim se izglasa gradski proračun, treba vidjeti da li je program javnih potreba u onom obliku i iznosu koji smo mi predložili i onda nastaviti s aktivnostima. Temeljem tog programa za javne potrebe u sportu mi ćemo napraviti raspodjelu sredstava. Taj posao bi se trebao napraviti prije ljeta.

Jedino nesuglasje na sjednici dogodilo se odbijanjem verifikacije Zapisnika s izbornog sastanka za člana Skupštine Izborne jedinice 18 – stolni tenis kojim je izabran novi predstavnik ovog sporta u Skupštini. Razlog odbijanja je bio proceduralne prirode jer nisu najavili razloge i Zajednica nije sazvala novi izborni sastanak. Sva tri stolnoteniska kluba smatraju da su u pravu i naknadno  će se obratiti javnosti i članovima Skupštine jer nisu dobili riječ na Skupštini.  

        

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje