Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u iščekivanju gradskog Proračuna

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Na 29. redovnoj sjednici skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina usvojena je  realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2016. koja nije izvrše u potpunosti. 

Dvije stavke nisu izvršene do kraja a sve je pojasnio tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

Jedna stavka se odnosi na prijavu nogometnih klubova koji upravljaju nogometnim igralištima, NK Plitvica, NK Udarnik, NK Zelengaj i NK Varteks na natječaj za dodatno uređenje. Da se mogu prijaviti na natječaj moraju zadovoljiti određene uvjete moraju imati građevinske dozvole, projektnu dokumentaciju i upravo je ta pozicija to njima trebala osigurati. Klubovi su odradili natječaje, odabrali su najbolje ponuđače, sklopili su ugovore a Zajednica je transferirala novac za plaćanje izradu projektne dokumentacije. Po ugovoru je trebalo platiti 50 posto, mi smo to platili i po završetku projektne dokumentacije kada se građevinske dozvole dostave trebalo je platiti ostatak. Zato su ta sredstva prenešena u ovu godinu. Međutim ove godine se dogodilo to da se nisu mogli javiti jer nisu bila osigurana sredstva za prijavu programa. Jedna tvrtka je radila dokumentaciju a druga prijavu na natječaj. Ovo koje je realizirano će biti i plaćeno. Druga pozicija koja nije realizirana je ona za rekonstrukciju stadiona Varteks, stadiona Sloboda i dvorane Graberje. Ta pozicija nam je stavljena u program javnih potreba 30. prosinca i naravno da je nismo mogli realizirati i to je dio sredstava koji je prebačen u 2017. godinu. Zbog toga naš program nije realiziran u stopostotnom iznosu nego 74 posto. Sva sredstva koja su trebali dobiti klubovi i sportaši realizirano je u stopostotnom iznosu. A, ove dvije stavke su sada u realizaciji.

Iz prihvaćenog financijskog izvješća Zajednice daje se iščitati da su u prošloj godini ostvareni prihodi u iznosu od 8,76 milijuna kuna. Rashodi u prošloj godini bili su na razini 8,94 milijuna. A, iz izvještaja Nadzornog odbora stavljeni su naglasci da više nema dvostrukog financiranja iz Grada i Zajednice, već da sve zamolbe idu samo u Zajednicu. Isto tako naglašeno je da klubovi moraju izvijestiti o izvršenim programima i utrošenim  sredstvima. Pred kraj je usvojen i prijedlog o privremenom financiranju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine. Sve točke dnevnog redan prihvaćene su jednoglasno i bez rasprave.

Sljedeće korake objasnio je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Čim se izglasa gradski proračun, treba vidjeti da li je program javnih potreba u onom obliku i iznosu koji smo mi predložili i onda nastaviti s aktivnostima. Temeljem tog programa za javne potrebe u sportu mi ćemo napraviti raspodjelu sredstava. Taj posao bi se trebao napraviti prije ljeta.

Jedino nesuglasje na sjednici dogodilo se odbijanjem verifikacije Zapisnika s izbornog sastanka za člana Skupštine Izborne jedinice 18 – stolni tenis kojim je izabran novi predstavnik ovog sporta u Skupštini. Razlog odbijanja je bio proceduralne prirode jer nisu najavili razloge i Zajednica nije sazvala novi izborni sastanak. Sva tri stolnoteniska kluba smatraju da su u pravu i naknadno  će se obratiti javnosti i članovima Skupštine jer nisu dobili riječ na Skupštini.  

        

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje