Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u iščekivanju gradskog Proračuna

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Na 29. redovnoj sjednici skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina usvojena je  realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2016. koja nije izvrše u potpunosti. 

Dvije stavke nisu izvršene do kraja a sve je pojasnio tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

Jedna stavka se odnosi na prijavu nogometnih klubova koji upravljaju nogometnim igralištima, NK Plitvica, NK Udarnik, NK Zelengaj i NK Varteks na natječaj za dodatno uređenje. Da se mogu prijaviti na natječaj moraju zadovoljiti određene uvjete moraju imati građevinske dozvole, projektnu dokumentaciju i upravo je ta pozicija to njima trebala osigurati. Klubovi su odradili natječaje, odabrali su najbolje ponuđače, sklopili su ugovore a Zajednica je transferirala novac za plaćanje izradu projektne dokumentacije. Po ugovoru je trebalo platiti 50 posto, mi smo to platili i po završetku projektne dokumentacije kada se građevinske dozvole dostave trebalo je platiti ostatak. Zato su ta sredstva prenešena u ovu godinu. Međutim ove godine se dogodilo to da se nisu mogli javiti jer nisu bila osigurana sredstva za prijavu programa. Jedna tvrtka je radila dokumentaciju a druga prijavu na natječaj. Ovo koje je realizirano će biti i plaćeno. Druga pozicija koja nije realizirana je ona za rekonstrukciju stadiona Varteks, stadiona Sloboda i dvorane Graberje. Ta pozicija nam je stavljena u program javnih potreba 30. prosinca i naravno da je nismo mogli realizirati i to je dio sredstava koji je prebačen u 2017. godinu. Zbog toga naš program nije realiziran u stopostotnom iznosu nego 74 posto. Sva sredstva koja su trebali dobiti klubovi i sportaši realizirano je u stopostotnom iznosu. A, ove dvije stavke su sada u realizaciji.

Iz prihvaćenog financijskog izvješća Zajednice daje se iščitati da su u prošloj godini ostvareni prihodi u iznosu od 8,76 milijuna kuna. Rashodi u prošloj godini bili su na razini 8,94 milijuna. A, iz izvještaja Nadzornog odbora stavljeni su naglasci da više nema dvostrukog financiranja iz Grada i Zajednice, već da sve zamolbe idu samo u Zajednicu. Isto tako naglašeno je da klubovi moraju izvijestiti o izvršenim programima i utrošenim  sredstvima. Pred kraj je usvojen i prijedlog o privremenom financiranju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine. Sve točke dnevnog redan prihvaćene su jednoglasno i bez rasprave.

Sljedeće korake objasnio je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Čim se izglasa gradski proračun, treba vidjeti da li je program javnih potreba u onom obliku i iznosu koji smo mi predložili i onda nastaviti s aktivnostima. Temeljem tog programa za javne potrebe u sportu mi ćemo napraviti raspodjelu sredstava. Taj posao bi se trebao napraviti prije ljeta.

Jedino nesuglasje na sjednici dogodilo se odbijanjem verifikacije Zapisnika s izbornog sastanka za člana Skupštine Izborne jedinice 18 – stolni tenis kojim je izabran novi predstavnik ovog sporta u Skupštini. Razlog odbijanja je bio proceduralne prirode jer nisu najavili razloge i Zajednica nije sazvala novi izborni sastanak. Sva tri stolnoteniska kluba smatraju da su u pravu i naknadno  će se obratiti javnosti i članovima Skupštine jer nisu dobili riječ na Skupštini.  

        

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Varaždin prodaje Teklića, izgledan je transfer u škotski Aberdeen!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sve je izglednije da će momčad Maria Kovačevića u sljedećoj sezoni morati bez Tonia Teklića koji ulazi u posljednju godinu ugovora s Varaždinom.

Prema informacijama Germanijaka, Škoti su ozbiljno zagrizli za 23-godišnjaka koji je minule sezone upisao 33 nastupa za NK Varaždin pri kojima je zabio osam golova i tri puta asistirao.

Iako u Varaždinu nisu baš oduševljeni ponudom škotskog Aberdeena, činjenica je daje Teklić osobno izrazio želju za odlaskom, i ona bi mogla bi na koncu presuditi.

Varaždin sigurno nije u poziciji da riskira da Teklić za šest mjeseci samostalno odlučuje o nastavku karijere.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Sport

Dražen Vitez: Financijski smo stabilan klub, uskoro pretvorba u sportsko dioničko društvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina završili su sezonu na 6. mjestu SuperSport HNL-a, a u pripreme za novu sezonu kreću 19. lipnja.

Donošenjem gradskog proračuna za 2023. godinu u kojem su predviđena sredstva za privatizaciju kluba iz Zagrebačke 94, napokon bi moglo doći do pretvorbe iz udruge građana u sportsko dioničko društvo.

– Malo se sve to skupa odužilo. Sad je stupio na snagu novi Zakon o sportu. Raspušteno je Povjerenstvo koje odlučuje o pretvorbi. Čekamo odluku Vlade da se imenuje novo Povjerenstvo. Što se nas tiče, mi smo sve napravili i čekamo samo jedan papir. Nadamo se da će se to riješiti kroz mjesec dana, ako ne najesen – objasnio je Vitez koji vjeruje da će klub bolje funkcionirati kao sportsko dioničko društvo.

– Mi smo jedini klub koji ulazi dobrovoljno u pretvorbu. To bi trebao biti mnogo bolji način financiranja NK Varaždin. Upita investitora je bilo više, no nitko se osobno nije došao javiti. Vjerujem da će biti zainteresiranih, jer smo financijski stabilan klub čija seniorska ekipa radi odličan posao, a uz to imamo vrlo respektabilnu nogometnu akademiju – zaključio je Vitez.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje