Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u iščekivanju gradskog Proračuna

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Na 29. redovnoj sjednici skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina usvojena je  realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2016. koja nije izvrše u potpunosti. 

Dvije stavke nisu izvršene do kraja a sve je pojasnio tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

Jedna stavka se odnosi na prijavu nogometnih klubova koji upravljaju nogometnim igralištima, NK Plitvica, NK Udarnik, NK Zelengaj i NK Varteks na natječaj za dodatno uređenje. Da se mogu prijaviti na natječaj moraju zadovoljiti određene uvjete moraju imati građevinske dozvole, projektnu dokumentaciju i upravo je ta pozicija to njima trebala osigurati. Klubovi su odradili natječaje, odabrali su najbolje ponuđače, sklopili su ugovore a Zajednica je transferirala novac za plaćanje izradu projektne dokumentacije. Po ugovoru je trebalo platiti 50 posto, mi smo to platili i po završetku projektne dokumentacije kada se građevinske dozvole dostave trebalo je platiti ostatak. Zato su ta sredstva prenešena u ovu godinu. Međutim ove godine se dogodilo to da se nisu mogli javiti jer nisu bila osigurana sredstva za prijavu programa. Jedna tvrtka je radila dokumentaciju a druga prijavu na natječaj. Ovo koje je realizirano će biti i plaćeno. Druga pozicija koja nije realizirana je ona za rekonstrukciju stadiona Varteks, stadiona Sloboda i dvorane Graberje. Ta pozicija nam je stavljena u program javnih potreba 30. prosinca i naravno da je nismo mogli realizirati i to je dio sredstava koji je prebačen u 2017. godinu. Zbog toga naš program nije realiziran u stopostotnom iznosu nego 74 posto. Sva sredstva koja su trebali dobiti klubovi i sportaši realizirano je u stopostotnom iznosu. A, ove dvije stavke su sada u realizaciji.

Iz prihvaćenog financijskog izvješća Zajednice daje se iščitati da su u prošloj godini ostvareni prihodi u iznosu od 8,76 milijuna kuna. Rashodi u prošloj godini bili su na razini 8,94 milijuna. A, iz izvještaja Nadzornog odbora stavljeni su naglasci da više nema dvostrukog financiranja iz Grada i Zajednice, već da sve zamolbe idu samo u Zajednicu. Isto tako naglašeno je da klubovi moraju izvijestiti o izvršenim programima i utrošenim  sredstvima. Pred kraj je usvojen i prijedlog o privremenom financiranju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine. Sve točke dnevnog redan prihvaćene su jednoglasno i bez rasprave.

Sljedeće korake objasnio je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Čim se izglasa gradski proračun, treba vidjeti da li je program javnih potreba u onom obliku i iznosu koji smo mi predložili i onda nastaviti s aktivnostima. Temeljem tog programa za javne potrebe u sportu mi ćemo napraviti raspodjelu sredstava. Taj posao bi se trebao napraviti prije ljeta.

Jedino nesuglasje na sjednici dogodilo se odbijanjem verifikacije Zapisnika s izbornog sastanka za člana Skupštine Izborne jedinice 18 – stolni tenis kojim je izabran novi predstavnik ovog sporta u Skupštini. Razlog odbijanja je bio proceduralne prirode jer nisu najavili razloge i Zajednica nije sazvala novi izborni sastanak. Sva tri stolnoteniska kluba smatraju da su u pravu i naknadno  će se obratiti javnosti i članovima Skupštine jer nisu dobili riječ na Skupštini.  

        

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

FOTO Varaždinci u Budimpešti žustro će bodriti Kauboje: „Iznenadit ćemo Dance!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska rukometna reprezentacija igra drugu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Kauboji će imati veliku podršku hrvatskih navijača. Iz Varaždina je na susret krenuo jedan autobus pun navijača, a odlazak na susret u Budimpeštu organizirala je tvrtka Travelego iz Varaždina.

Sve je impresioniralo zdanje MVM Dome Arene, jedne od najvećih u Europi.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je budimpesta-tekma3-1024x768.jpg

Ispred same Arene već se dobro upjevavaju hrvatski navijači koji jedva čekaju susret s Dancima.

– Ma Danci su odlični, al’ možemo ih iznenaditi – rekao je jedan od Varaždinaca.

Utakmica počinje u 20:30.

Utakmica između Crne Gore i Nizozemske uoči Kauboja

Nastavite čitati

Sport

Istok Rodeš ipak propušta slalom u Kitzbühelu, pozitivan je na koronavirus

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 22. siječnja, najbolji svjetski skijaši u Kitzbühelu će voziti slalom.

Među hrvatskim predstavnicima trebao je biti i Varaždinac Istok Rodeš, no kako piše HRT, on neće nastupiti jer je pozitivan na koronavirus. Varaždincu je ovo drugi puta da se zarazio ovom bolesti.

>>Varaždinski skijaš Istok Rodeš pozitivan na koronavirus, kao i Filip Zubčić

Od hrvatskim predstavnika nastupit će samo Filip Zubčić sa startnim brojem 16 i Samuel Kolega sa startnim brojem 41, dok je Matej Vidović također pozitivan na koronavirus.

Prva vožnja na rasporedu je od 10.15, a druga od 13.45.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje