Povežite se s nama

Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u iščekivanju gradskog Proračuna

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA

Na 29. redovnoj sjednici skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina usvojena je  realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2016. koja nije izvrše u potpunosti. 

Dvije stavke nisu izvršene do kraja a sve je pojasnio tajnik ZSUGV Patrik Košćak.

Jedna stavka se odnosi na prijavu nogometnih klubova koji upravljaju nogometnim igralištima, NK Plitvica, NK Udarnik, NK Zelengaj i NK Varteks na natječaj za dodatno uređenje. Da se mogu prijaviti na natječaj moraju zadovoljiti određene uvjete moraju imati građevinske dozvole, projektnu dokumentaciju i upravo je ta pozicija to njima trebala osigurati. Klubovi su odradili natječaje, odabrali su najbolje ponuđače, sklopili su ugovore a Zajednica je transferirala novac za plaćanje izradu projektne dokumentacije. Po ugovoru je trebalo platiti 50 posto, mi smo to platili i po završetku projektne dokumentacije kada se građevinske dozvole dostave trebalo je platiti ostatak. Zato su ta sredstva prenešena u ovu godinu. Međutim ove godine se dogodilo to da se nisu mogli javiti jer nisu bila osigurana sredstva za prijavu programa. Jedna tvrtka je radila dokumentaciju a druga prijavu na natječaj. Ovo koje je realizirano će biti i plaćeno. Druga pozicija koja nije realizirana je ona za rekonstrukciju stadiona Varteks, stadiona Sloboda i dvorane Graberje. Ta pozicija nam je stavljena u program javnih potreba 30. prosinca i naravno da je nismo mogli realizirati i to je dio sredstava koji je prebačen u 2017. godinu. Zbog toga naš program nije realiziran u stopostotnom iznosu nego 74 posto. Sva sredstva koja su trebali dobiti klubovi i sportaši realizirano je u stopostotnom iznosu. A, ove dvije stavke su sada u realizaciji.

Iz prihvaćenog financijskog izvješća Zajednice daje se iščitati da su u prošloj godini ostvareni prihodi u iznosu od 8,76 milijuna kuna. Rashodi u prošloj godini bili su na razini 8,94 milijuna. A, iz izvještaja Nadzornog odbora stavljeni su naglasci da više nema dvostrukog financiranja iz Grada i Zajednice, već da sve zamolbe idu samo u Zajednicu. Isto tako naglašeno je da klubovi moraju izvijestiti o izvršenim programima i utrošenim  sredstvima. Pred kraj je usvojen i prijedlog o privremenom financiranju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine. Sve točke dnevnog redan prihvaćene su jednoglasno i bez rasprave.

Sljedeće korake objasnio je predsjednik ZSUGV Alen Runac.

Čim se izglasa gradski proračun, treba vidjeti da li je program javnih potreba u onom obliku i iznosu koji smo mi predložili i onda nastaviti s aktivnostima. Temeljem tog programa za javne potrebe u sportu mi ćemo napraviti raspodjelu sredstava. Taj posao bi se trebao napraviti prije ljeta.

Jedino nesuglasje na sjednici dogodilo se odbijanjem verifikacije Zapisnika s izbornog sastanka za člana Skupštine Izborne jedinice 18 – stolni tenis kojim je izabran novi predstavnik ovog sporta u Skupštini. Razlog odbijanja je bio proceduralne prirode jer nisu najavili razloge i Zajednica nije sazvala novi izborni sastanak. Sva tri stolnoteniska kluba smatraju da su u pravu i naknadno  će se obratiti javnosti i članovima Skupštine jer nisu dobili riječ na Skupštini.  

        

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Nogometaši Varaždina završit će sezonu na 6. mjestu bez obzira na ishod protiv Osijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na otvaranju zadnjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Gorica je pobijedila Istru 1961 s 2:0 te je tako preskočila na ljestvici.

Goričani sada imaju 41 bod, koliko ima i osmoplasirana Istra 1961. Šestoplasirani Varaždin koji ima bod više od obaju ekipa mogla je ugroziti jedino momčad iz Pule. No, to se nije dogodilo pa će Varaždinci ostati na 6. mjesto bez obzira kako završio susret s Osječanima.

Susret se igra u subotu, 25. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nastavite čitati

Sport

Na stadionu Sloboda u subotu završne nogometne utakmice za mlađe kategorije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mladi varaždinski nogometaši – dječaci uzrasta 9, 11 i 13 godina u subotu 25. svibnja ujutro i prijepodne na nogometnom stadionu Sloboda igraju završne utakmice svojih natjecateljskih liga.

Tako je susret uzrasta U-9 između NK Sloboda i NK Novi Marof na rasporedu u 9 sati, susret uzrasta U-11 NK Sloboda – NK Varaždin u 10 sati, dok će posljednji susret u 11 sati na Slobodi igrati ekipe uzrasta U-13 NK Slobode i NK Varaždina.

Nakon utakmica u podne će medalje i pehare najboljim igračima, kapetanima ekipa, te strijelcima i golmanima dodijeliti predstavnici Grada Varaždina i Županijskog nogometnog saveza.

Kako su najavili organizatori, na svečanoj dodjeli očekuje se i dolazak hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji će uoči predstojećega Europskoga nogometnog prvenstva svojim prisustvom dati podršku školi nogometa i varaždinskim mladim nogometašima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje