Povežite se s nama

Međimurje

Započela I. faza izgradnje Ribičkog doma Športsko-ribolovnog društva „Mura“ iz Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

NOVA INVESTICIJA

Grad Mursko Središće tijekom ove godine osigurao 220 tisuća kuna kapitalne donacije ŠRD-u „Mura“, koja uključuje početak I. faze gradnje ribičkog doma i dogradnja nove nadstrešnice.

Uz kapitalnu donaciju Grada, ŠRD „Mura“ u izgradnju ribičkog doma i nove nadstrešnice uložila je i vlastita sredstva kao što su naveli i u projektnoj prijavi. Početna faza izgradnje uključuje građevinske radove, radove hidroinstalacijama te radove na izvedbi gromobrana i temeljnog uzemljivača. Radove izvodi tvrtka Tekeli-projekt inženjering iz Murskog Središća. Radovi I. faze izgradnje ribičkog doma završiti će se u 2018. godini.

Športsko-ribolovno društvo „Mura“ jedno je od izuzetno aktivnih Udruga na području Grada, koje ne samo da svojim postignućima pomaže u promociji Grada već i se njihovi članovi aktivno uključuju u razne manifestacije tijekom godine.

ŠRD „Mura“ odlični je organizaciji sportskih događaja, a da im je želja da Grad Mursko Središće bude prepoznat kao grad koji provodi i ribolovni turizam, dokazuju projektima kojima su aplicirali prema Gradu.

Izvor: Mursko Središće
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje