Povežite se s nama

Međimurje

Započeli radovi na gradnji Studentskog doma

Objavljeno:

- dana

PLANOVI

Ni tjedan dana nakon što je s izvođačem radova potpisan ugovor, započeli su poslovi na izgradnji Studentskog doma u Čakovcu.

– Izgradnja Studentskog doma mnogo znači studentima, posebno onima koji nisu iz Čakovca, kao što je slučaj i sa mnom. Naime, uistinu nam je problem pronaći adekvatni smještaj zbog troškova. Cijene najma su vrlo visoke. Troškovi studenata su veliki, a kreću se i do 2.000 kuna s režijama i troškovima prehrane u menzi – objasnio je predsjednik Studentskog zbora Sven Rede.

Studentski doma imat će 32 ležaja, 23 sobe, restoran, knjižnicu, kafić…

Studentski dom neće samo olakšati život trenutnim studentima već će zbog sve boljih uvjeta privući i nove, zbližiti studentsku zajednicu u Međimurju i organizirati češća okupljanja. Studentski dom u Međimurskoj županiji, s 32 ležaja, 23 sobe, restoranom, knjižnicom, studentskim kafićem i drugim popratnim sadržajima, zasigurno će poboljšati i oplemeniti studentski život, a radovi će biti gotovi za šest mjeseci.

Dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer i župan Međimurske županije Matija Posavec objasnili su i da će se do proljeća revitalizirati još jedan dio staroga vojnoga kompleksa i postati novi dom za studente. Radi se o projektu vrijednom nešto više od 9,5 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira veći dio bespovratno, dok ostatak od 130 tisuća kuna pokriva Županija. Na području bivše vojarne u planu su još tri projekta.

– Najveći projekt je da cijeli ovaj prostor pretvorimo u Centar metalske jezgre, vrijedan 36 milijuna kuna, za koji smo dobili suglasnost resornog ministarstva. Ujedno smo pokrenuli investiciju vrijednu 12 milijuna kuna dogradnjom Tehnološkoinovacijskog centra, a na evaluaciji u Ministarstvu gospodarstva je i treći projekt, Centar održivog razvoja, također vrijedan 12 milijuna kuna – naglasio je župan Matija Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!