Povežite se s nama

Ostali sportovi

Žarovnica do naslova prvaka

Objavljeno:

- dana

LJETNI MALONOGOMETNI TURNIR JEROVEC 2012

Protekli je vikend na malonogometnom igralištu u Jerovcu odigran 3. ljetni malonogometni turnir „Jerovec 2012“.

Natjecanje se odigravalo u dvije kategorije, juniorskoj i seniorskoj.

U petak je snage odmjerilo 7 juniorskih ekipa, godište 1996. i mlađi. S obzirom na dob, vidjela se iznimna želja za dokazivanjem te je bilo i dosta čvrstine i borbenosti između ekipa i samih natjecatelja. Titulu pobjednika obranila je LEPOGLAVA koja je osvojila i prethodni turnir. Drugoplasirana ekipa bila je CAFFE BAR SPACE iz Ivanca, dok je treće mjesto osvojila domaća ekipa JEROVEC.

Najbolji strijelac turnira bio je Vlado Medved iz Lepoglave.

Najboljim igračem turnira, po ocjeni organizatora, proglašen je Roman Petak iz ekipe Jerovca.

U subotu je odigran seniorski dio turnira na kojem je sudjelovalo 10 ekipa (Bedenec, Žarovnica, M.V. Autodijelovi, DŠR Lančić-Knapić, Cvetlin, Lexi, Bravo tlji odlično, Višnjica, Dečeci te Jerovec) koje su svrstane u tri natjecateljske skupine.

Kao favoriti turnira slovili su iznimno pojačana ekipa DŠR LANČIĆ-KNAPIĆ te ŽAROVNICA, koje su se igrom slučaja i obje našle u istoj skupini, a njihov međusobni susret bio je i poslastica ovog turnira – završio je pobjedom Žarovnice od 2:1.

Nakon razigravanja po skupinama natjecanje su napustili VIŠNJICA i BEDENEC kao dvije ekipe s najslabijim učinkom. Posebno iznenađenje u toj fazi natjecanja priredila je mlada domaća ekipa DEČECI sastavljena od mladih igrača uzrasta 14 – 17 godina, koja je čak svladala ekipu Bedenca s 4:0.

U četvrtfinalnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati:

 

ŽAROVNICA – BRAVO TLJI ODLIČNO             5:1

M.V. AUTODIJELOVI – CVETLIN        5:0

JEROVEC – DEČECI                            2:0

DŠR LANČIĆ KNAPIĆ – LEXI                3:2

 

U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se favorizirani DŠR LANČIĆ-KNAPIĆ i JEROVEC. Unatoč izrazitoj ofenzivi i presingu favorita, domaća ekipa se uspješno branila te čak u dva navrata preko Luke Vidonija dolazila i u vodstvo. Utakmica je nakon regularnog vremena završila 2:2 te se pristupilo izvođenju šesteraca, u kojoj je uspješnija bila ekipa Jerovca te došla do pobjede nakon što je sjajnom intervencijom vratar Marko Šambar obranio udarac jednog od ponajboljih igrača na turniru, Dražena Peharde.

U drugoj polufinalnoj utakmici ŽAROVNICA je opravdala ulogu favorita te mnogo teže nego što to rezultat govori savladala ekipu M.V. AUTODIJELOVI rezultatom 3:0. Susret je do pred sam kraj bio u potpunoj ravnoteži i neizvjesnosti, ali u posljednje 2 – 3 minute lepoglavskoj je ekipi malo popustila koncentracija što su iskusni igrači Žarovnice vješto iskoristili.

Treće mjesto pripalo je ekipi DŠR LANČIĆ KNAPIĆ koja je opet nakon 2:2 u regularnom dijelu ušla u lutriju šesteraca, ali su ovaj put imali više sreće te svladali ekipu M.V. AUTODIJELOVI.

U finalnoj utakmici su se sastali ŽAROVNICA i JEROVEC. Iako je domaća ekipa dugo i dobro parirala favoriziranim Žarovčanima, ipak nisu smogli snage za novo iznenađenje te je pobjedom 4:1 ŽAROVNICA osvojila naslov pobjednika ovog turnira koji je cijelim svojim tijekom odisao borbenošću, požrtvovnošću te s pregršt prekrasnih poteza, minijatura te pogodaka.

Najbolji strijelac turnira bio je Marko Cerovčec iz pobjedničke ekipe sa 7 postignutih pogodaka.

Za najboljeg igrača proglašen je Mario Hunjet, koji je svojim izvanrednim potezima i s 5 postignutih pogodaka svoju ekipu uvjerljivo doveo do titule pobjednika!

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje