Povežite se s nama

U fokusu

Zašto u POS-u u Jalkovečkoj nisu napravljena parkirališta koja su bila planirana i gdje je nestao novac?

Objavljeno:

- dana

MJESTA NEMA NI ZA LIJEK

– Možda travnata površina pored zgrada u POS naselju koje su uz Ulicu Marije Jurić Zagorke izgleda lijepo, no to prvotno nije bila njezina svrha.

Stanari su kod izgradnje tih zgrada dobili od APN-a izgled ovog dijela naselja iz kojeg se jasno vidi da su na tom prostoru bila predviđena parkirališna mjesta. Ako su stanari, kad su kupovali stan nešto platili, zašto to nije izvedeno? Ako su izvođači dobili od investitora određeni novac, zašto to nisu napravili i gdje je zapelo?  I gdje je završio novac? – pitao je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu.

Asfaltilrali i puteve do parkirališta, no oni sad ne vode nigdje

Podsjetio je da stanari POS naselja u Jalkovečkoj imaju problema s pronalaskom slobodnog parkirališnog mjesta, a sada su izvan tog naselja niknule tri nove zgrade izgrađene od strane privatnog investitora, a u blizini je Sveučilište sjever.

– Mnogi poslovni prostori zahtijevaju više od jednog parkirnog mjesta prema zakonu i ovdje doista postoji problem parkiranja. Stoga postavljam pitanje zašto ne naprave parkirna mjesta na mjestu na kojem je bilo predviđeno? Da je tamo bilo predviđeno parkiralište pokazuje nekoliko asfaltiranih puteva koji vode nigdje,  odnosno, prema zelenoj površini. To samo pokazuje da je prvotna namjena bila da vode do planiranih parkirališta – rekao je Habijan.

Dejan Žmuk, koji je uz Roberta Puju upozorio na probleme tog mjesnog odbora, rekao je evidentno kako je premalo parkirališnih mjesta u odnosu na broj stanara.

– Mi u ovom kvartu imamo pedijatrijsku ordinaciju, ljekarnu, ovdje parkiraju ljudi koji idu u bolnicu, a nova zgrada još nije ni useljena. Bit će velike gužvancije i još veći problem pronaći slobodno parkirališno mjesto. Prvenstveno treba razmišljati o stanarima koji tu žive i koji su u cijeni stana platili parkirno mjesto koje nije njihovo, ali po zakonu mora biti izgrađeno – poručio je Žmuk.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje