Povežite se s nama

Događanja

Završava Porcijunkulovo 2012.: pogledajte što se još danas događa u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

PET DANA TRADICIJE, KULTURE, SPORTA I ZABAVE

Danas završava najveća kulturno-turistička manifestacije Međimurja, Porcijunkulovo, koja je počela u srijedu, 1. kolovoza. 

U pet dana trajanja, Porcijunkulovo je obuhvatilo niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest međimurskog kraja, kao i veliki broj atraktivnih kulturnih, sportskih i zabavnih događanja te svakodnevnih koncerata na nekoliko lokacija u gradu.

Kao posebnost i novinu ovogodišnjeg Porcijunkulova, bili su svakodnevni programi za djecu. Program nazvan “Vilinska šuma” obuhvatio je kreativne radionice i edukativno-zabavni program, a vodila ga je Lidija Bajuk.

– Od prije pet godina s jedne pozornica došli smo na njih četiri i na to smo jako ponosni – istaknula je uoči ove manifestacije u Varaždinu direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar.

Kako je bilo u Čakovcu proteklih dana pogledajte kroz fotografije Olivera Knolmajera,  a evo i što vas još danas očekuje na Porcijunkulovom.

NEDJELJA, 05.08.2012.

PERIVOJ ZRINSKI

19 sati – Nagradna mozgalica: igraonica /Lidija Bajuk: Scenska igra Kneja

POZORNICA TOMISLAV

19 – 02 sati – Zlatni hitovi – Legende pjevaju (Duško Lokin/Marina Tomašević/Emily uz pratnju grupe Noćna smjena i voditelja Vida Baloga)

21 sati – Sandi Cenov / DJ (Podroom)

POZORNICA ŠTROS

17 – 21 – sati Arcus – Zrinski closing party /”Live band” – Cool Band

21 sati – DJ Mario

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje