Povežite se s nama

Međimurje

Završili Dani Međimurske županije, slavilo se u Črečanu i Vratišincu

Objavljeno:

- dana

VESELO

Posljednji je vikend u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije obilježen uz pjesmu, ples i dašak međimurskog turizma.

U najmanjemu mjestu Općine Nedelišće, Črečanu na Ribnjaku, predstavljen je raznolik turistički potencijal ovog mjesta. Tome su doprinijeli Medeni vrt pčelarice Tatjane Šardi, zadruga Animalogic koja se bavi razvojem konjičkog sporta i OPG Kirić koji se brine o Ribnjaku kao mjestu za opuštanje izletnika.

U čast Vrhovskom

Provjereni radijski dvojac Mirko Fodor i Andro Tomović svojom live-emisijom “Svakom loncu poklopac” Hrvatskog radija 1 izravnim su javljanjem u eter slušatelje širom Lijepe Naše upoznali s međimurskim krajem. Program je nastavljen manifestacijom “Dani Vrhovskog” u čast istaknutoga hrvatskog skladatelja, glazbenika i pedagoga rođenog u Črečanu, Josipa Vrhovskog.

Zbor “Josip Slavenski” izveo je nekoliko prigodnih pjesama, uz nezaobilaznu izvedbu skladbe “Črečan selo”

Svečanost je započela ispred njegove rodne kuće, gdje su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i Mladen Posavec, predsjednik Općinskog vijeća i tajnica Zbora Vida Risek položili vijenac. Tom je prigodom Zbor “Josip Slavenski” izveo nekoliko prigodnih pjesama, uz nezaobilaznu izvedbu skladbe “Črečan selo”.

Pjesma i ples

Obilježavanje je nastavljeno u Društvenom domu cjelovečernjim koncertom. Nastupali su Dječji zbor “Josip Vrhovski” iz Slakovca pod ravnanjem Andreje Šćapec, Zbor “Josip Vrhovski” uz voditelja Branimira Magdalenića i Pjevački zbor KUD-a iz Brežica pod ravnanjem Elizabete i Dragutina Križanića. Ugodna večer u znaku pjesme, prijateljstva i pozitivnih emocija zaključena je riječima zahvale načelnika Općine Nedelišće Darka Danie organizatorima i gostima koji su uveličali svečanost, osobito županu Brežica Ivanu Molatu te mnogobrojnoj publici.

Mješoviti pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec” u Vratišincu održao koncert za pamćenje u punom Domu kulture

 Povodom Majčinog dana, a i u okviru Dana Međimurske županije, drugu je godinu zaredom u Domu kulture u Vratišincu održan koncert koji je organizirao Mješoviti pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec”. Pjesmu, ples i igrokaze čija je nit vodilja i spona majka, nije propustio ni župan Međimurske županije Matija Posavec, uz načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića, župnika Pavla Mesarića te mještane i goste iz Ludbrega. Svečanu priredbu oplemenili su mališani Dječjeg vrtića “Srčeko”, učenici OŠ “Dr. Vinko Žganec”, Kulturno-umjetnička udruga Društvo žena Gornji Kraljevec, KUD “Dr. Vinko Žganec” nastupom starije i mlađe folklorne skupine uz pratnju tamburaša, gosti iz Podravine, Mješoviti pjevački zbor “Podravina” Ludbreg te domaćini – Pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec”.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje