Povežite se s nama

Međimurje

Završili Dani Međimurske županije, slavilo se u Črečanu i Vratišincu

Objavljeno:

- dana

VESELO

Posljednji je vikend u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije obilježen uz pjesmu, ples i dašak međimurskog turizma.

U najmanjemu mjestu Općine Nedelišće, Črečanu na Ribnjaku, predstavljen je raznolik turistički potencijal ovog mjesta. Tome su doprinijeli Medeni vrt pčelarice Tatjane Šardi, zadruga Animalogic koja se bavi razvojem konjičkog sporta i OPG Kirić koji se brine o Ribnjaku kao mjestu za opuštanje izletnika.

U čast Vrhovskom

Provjereni radijski dvojac Mirko Fodor i Andro Tomović svojom live-emisijom “Svakom loncu poklopac” Hrvatskog radija 1 izravnim su javljanjem u eter slušatelje širom Lijepe Naše upoznali s međimurskim krajem. Program je nastavljen manifestacijom “Dani Vrhovskog” u čast istaknutoga hrvatskog skladatelja, glazbenika i pedagoga rođenog u Črečanu, Josipa Vrhovskog.

Zbor “Josip Slavenski” izveo je nekoliko prigodnih pjesama, uz nezaobilaznu izvedbu skladbe “Črečan selo”

Svečanost je započela ispred njegove rodne kuće, gdje su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i Mladen Posavec, predsjednik Općinskog vijeća i tajnica Zbora Vida Risek položili vijenac. Tom je prigodom Zbor “Josip Slavenski” izveo nekoliko prigodnih pjesama, uz nezaobilaznu izvedbu skladbe “Črečan selo”.

Pjesma i ples

Obilježavanje je nastavljeno u Društvenom domu cjelovečernjim koncertom. Nastupali su Dječji zbor “Josip Vrhovski” iz Slakovca pod ravnanjem Andreje Šćapec, Zbor “Josip Vrhovski” uz voditelja Branimira Magdalenića i Pjevački zbor KUD-a iz Brežica pod ravnanjem Elizabete i Dragutina Križanića. Ugodna večer u znaku pjesme, prijateljstva i pozitivnih emocija zaključena je riječima zahvale načelnika Općine Nedelišće Darka Danie organizatorima i gostima koji su uveličali svečanost, osobito županu Brežica Ivanu Molatu te mnogobrojnoj publici.

Mješoviti pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec” u Vratišincu održao koncert za pamćenje u punom Domu kulture

 Povodom Majčinog dana, a i u okviru Dana Međimurske županije, drugu je godinu zaredom u Domu kulture u Vratišincu održan koncert koji je organizirao Mješoviti pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec”. Pjesmu, ples i igrokaze čija je nit vodilja i spona majka, nije propustio ni župan Međimurske županije Matija Posavec, uz načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića, župnika Pavla Mesarića te mještane i goste iz Ludbrega. Svečanu priredbu oplemenili su mališani Dječjeg vrtića “Srčeko”, učenici OŠ “Dr. Vinko Žganec”, Kulturno-umjetnička udruga Društvo žena Gornji Kraljevec, KUD “Dr. Vinko Žganec” nastupom starije i mlađe folklorne skupine uz pratnju tamburaša, gosti iz Podravine, Mješoviti pjevački zbor “Podravina” Ludbreg te domaćini – Pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec”.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!