Povežite se s nama

Međimurje

Žene iz Udruge Brest izložile svoje unikatne uskršnje radove

Objavljeno:

- dana

OREHOVICA

Udruga žena Brest iz Podbresta tradicionalno je povodom nadolazećih uskršnjih blagdana u nedjelju, 2. travnja, priredila veliku prodajnu izložbu vlastitih unikatnih radova proljetne i uskršnje tematike.

U Društvenom domu u Podbrestu okupio se velik broj mještana, a prodaju su posjetili i župan Međimurske županije Matija Posavec s obitelji, župnik u Orehovici vlč. Damir Slamek i načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal.

Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge Brest humanitarnog su karaktera

– Ova proljetna izložba dobro je prošla, trajala je oko dva sata. Ono najbitnije jest da smo prikupili novac, koji dalje dajemo kao dobrovoljni prilog potrebitima – rekla je Draga Halić, blagajnica Udruge žena Brest iz Podbresta. Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge humanitarnog su karaktera, pa će tako dio prikupljenog novca od uskršnje prodaje darovati onim župljanima kojima je potreban preko paketa koje slažu zajedno sa župnikom Slamekom. Dio novca bit će darovan Zakladi solidarnosti “Katruža”, dio novca daje se prilikom obilježavanja Dan narcisa, a dio odlazi na uređenje kapelice Blažene Djevice Marije Kraljice. Udruga žena Brest ima 25 aktivnih članica koje se sastaju i druže svakog petka na radionicama. Za ovu izložbu izradile su vjenčiće za vrata, balone, aranžmane, drvene uskršnje zečeve i kutijice, plastične orhideje, križeve i razne heklane radove.

Peta po redu

– Svaki naš rad je unikat i napravljen je ručno – rekla je Draga Halić iz Udruge Brest.
Ovu, petu po redu uskršnju prodaju krasila je unikatna uskršnja pisanica napravljena od ruža izrađenih od plastičnih vrećica.

– Ova pisanica naš je najnoviji rad i moram zahvaliti gospodinu Vladi Kudecu i njegovoj supruzi Branki koji su napravili postolje za pisanicu – rekla je Draga Halić i dodala da se na pisanici nalazi više od tisuću ruža. Pisanica će se za Cvjetnicu izložiti u crkvi Majke Božje Fatimske u Podbrestu, gdje će je moći vidjeti svi zainteresirani mještani.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje