Povežite se s nama

Međimurje

Žene iz Udruge Brest izložile svoje unikatne uskršnje radove

Objavljeno:

- dana

OREHOVICA

Udruga žena Brest iz Podbresta tradicionalno je povodom nadolazećih uskršnjih blagdana u nedjelju, 2. travnja, priredila veliku prodajnu izložbu vlastitih unikatnih radova proljetne i uskršnje tematike.

U Društvenom domu u Podbrestu okupio se velik broj mještana, a prodaju su posjetili i župan Međimurske županije Matija Posavec s obitelji, župnik u Orehovici vlč. Damir Slamek i načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal.

Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge Brest humanitarnog su karaktera

– Ova proljetna izložba dobro je prošla, trajala je oko dva sata. Ono najbitnije jest da smo prikupili novac, koji dalje dajemo kao dobrovoljni prilog potrebitima – rekla je Draga Halić, blagajnica Udruge žena Brest iz Podbresta. Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge humanitarnog su karaktera, pa će tako dio prikupljenog novca od uskršnje prodaje darovati onim župljanima kojima je potreban preko paketa koje slažu zajedno sa župnikom Slamekom. Dio novca bit će darovan Zakladi solidarnosti “Katruža”, dio novca daje se prilikom obilježavanja Dan narcisa, a dio odlazi na uređenje kapelice Blažene Djevice Marije Kraljice. Udruga žena Brest ima 25 aktivnih članica koje se sastaju i druže svakog petka na radionicama. Za ovu izložbu izradile su vjenčiće za vrata, balone, aranžmane, drvene uskršnje zečeve i kutijice, plastične orhideje, križeve i razne heklane radove.

Peta po redu

– Svaki naš rad je unikat i napravljen je ručno – rekla je Draga Halić iz Udruge Brest.
Ovu, petu po redu uskršnju prodaju krasila je unikatna uskršnja pisanica napravljena od ruža izrađenih od plastičnih vrećica.

– Ova pisanica naš je najnoviji rad i moram zahvaliti gospodinu Vladi Kudecu i njegovoj supruzi Branki koji su napravili postolje za pisanicu – rekla je Draga Halić i dodala da se na pisanici nalazi više od tisuću ruža. Pisanica će se za Cvjetnicu izložiti u crkvi Majke Božje Fatimske u Podbrestu, gdje će je moći vidjeti svi zainteresirani mještani.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Danas u Međimurju 52 novozaražena: umrla je jedna osoba, jučer cijepljeno rekordnih 2656

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 193 uzoraka, od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 75 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 451.

Brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna pacijenta, dok su iz drugih županija prijavljena 4 slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 56.683 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina.

Tijekom akcije cijepljenja održane u četvrtak, 13. svibnja zabilježen je dnevni rekord te je u jednom danu cijepljeno 2.656 osoba. Utrošeno je 1.990 doza Pfizera i 22 doze Astra Zenece. S barem jednom dozom je cijepljene su 29.243 osobe, što iznosi 33,3% stanovništva starijeg od 18 godina. S cijepljenjem se nastavlja i sutra.

Nastavite čitati

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!