Povežite se s nama

Međimurje

Žene iz Udruge Brest izložile svoje unikatne uskršnje radove

Objavljeno:

- dana

OREHOVICA

Udruga žena Brest iz Podbresta tradicionalno je povodom nadolazećih uskršnjih blagdana u nedjelju, 2. travnja, priredila veliku prodajnu izložbu vlastitih unikatnih radova proljetne i uskršnje tematike.

U Društvenom domu u Podbrestu okupio se velik broj mještana, a prodaju su posjetili i župan Međimurske županije Matija Posavec s obitelji, župnik u Orehovici vlč. Damir Slamek i načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal.

Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge Brest humanitarnog su karaktera

– Ova proljetna izložba dobro je prošla, trajala je oko dva sata. Ono najbitnije jest da smo prikupili novac, koji dalje dajemo kao dobrovoljni prilog potrebitima – rekla je Draga Halić, blagajnica Udruge žena Brest iz Podbresta. Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge humanitarnog su karaktera, pa će tako dio prikupljenog novca od uskršnje prodaje darovati onim župljanima kojima je potreban preko paketa koje slažu zajedno sa župnikom Slamekom. Dio novca bit će darovan Zakladi solidarnosti “Katruža”, dio novca daje se prilikom obilježavanja Dan narcisa, a dio odlazi na uređenje kapelice Blažene Djevice Marije Kraljice. Udruga žena Brest ima 25 aktivnih članica koje se sastaju i druže svakog petka na radionicama. Za ovu izložbu izradile su vjenčiće za vrata, balone, aranžmane, drvene uskršnje zečeve i kutijice, plastične orhideje, križeve i razne heklane radove.

Peta po redu

– Svaki naš rad je unikat i napravljen je ručno – rekla je Draga Halić iz Udruge Brest.
Ovu, petu po redu uskršnju prodaju krasila je unikatna uskršnja pisanica napravljena od ruža izrađenih od plastičnih vrećica.

– Ova pisanica naš je najnoviji rad i moram zahvaliti gospodinu Vladi Kudecu i njegovoj supruzi Branki koji su napravili postolje za pisanicu – rekla je Draga Halić i dodala da se na pisanici nalazi više od tisuću ruža. Pisanica će se za Cvjetnicu izložiti u crkvi Majke Božje Fatimske u Podbrestu, gdje će je moći vidjeti svi zainteresirani mještani.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati

Međimurje

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu u Ulici Matije Gupca iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, u vlasništvu 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju, priopćila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati