Povežite se s nama

Sport

Zlatko Dalić odveo Vatrene na Svjetsko prvenstvo u Rusiju: Palo mi je deset tona s leđa

Objavljeno:

- dana

Varaždinski trener

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Vatreni su u Grčkoj u drugoj kvalifikacijskoj utakmici odigrali 0:0 i tako sačuvali prednost od 4:1 iz prvog susreta. 

– Čestitke igračima. Oni su odradili lavovski posao i njima idu sve zasluge. Meni je palo deset tona s leđa. U ovih mjesec dana u meni je bilo puno emocija. Izdržao samo i svi smo sretni – rekao je Dalić za HRT nakon utakmice. 

Podsjetimo, Dalić je u vatru uskočio u posljednjoj utakmici skupine protiv Ukrajine. Povjerenje HNS-a dobio je za dvije kvalifikacijske utakmice s Grcima, a sada će najvjerojatnije Vatrene voditi u Rusiji. 

– Spreman sam. Sjednemo i lako se dogovorimo – odgovorio je Dalić na novinarsko pitanje o njegovoj poziciji na klupi Vatrenih. 

Ždrijeb za Svjetsko prvenstvo će se održati 1. prosinca u Moskvi. 

Izvor:
Foto: HNS

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje