Povežite se s nama

Sport

Zlato i srebro za Vidu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Vida Žagar, članica PK Minerva V. Toplice za osobe s invaliditetom nastupila je kao jedina plivačica iz Hrvatske na 9. Open Swimming Tournament Naoussa, Grčka. 

Nastupila je u dvije discipline, u kategoriji S7 i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na 100 m leđno i drugo mjesto i srebrnu medalju na 50 m slobodno.Iako je oborila svoj vlastiti rekord, nema vrijeme za nastup na Europskom ili Svjetskom prvenstvu, što ne umanjuje njen nastup.
Na prvenstvu su nastupili plivači i plivačice is invaliditetom iz Grčke, Malte, Cipra, Albanije, Srbije, Crne Gore, Turske i Hvatske. Na turniru su mogli nastupiti jednino plivači s pozivnicom.
Treninge i pripreme za natjecanja s Vidom radi trenerica Smirna Turkalj. Ona je i dobila poziv za njen nastup za vrijeme sudjelovanja na 2. Međunarodnog plivačkom kampu za osobe s invaliditetom u Istanbulu kao trener i predavač, a na poziv Turskog paraolimpijskog odbora.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje