Povežite se s nama

Sport

Zoran Kastel i Dario Jertec nastavljaju voditi momčad Varaždina

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Odlukom stručnih službi Nogometnog kluba Varaždin u suglasnosti s Izvršnim odborom,  Zoranu Kastelu i njegovom pomoćniku Dariju Jertece pružena je prilika za nastavak vođenja prve momčadi i u nastavku prvoligaškog prvenstva.

Uz njih dvojicu stručni stožer će i dalje činiti kondicijski trener Bojan Golub i trener vratara Stanislav Posavec dok će Krešimir Gregurić biti priključen iz Nogometne akademije u ulozi analitičara.

Pripreme za nastavak sezone počinju u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. godine, a cjelokupni dio bi se prema trenutnom planu trebao održati u Varaždinu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, u NK Varaždinu pripremaju alternativnu lokaciju.

Zimska pauza u Klubu koristi se i za slaganje igračke križaljke uoči nastavka sezone i preostalih 20 utakmica HT Prve hrvatske nogometne lige u kojima je cilj, kao i na početku sezone, osigurati ostanak u elitnom rangu nogometnog natjecanja.

Tijekom narednih dana iz NK Varaždina će putem svojih službenih kanala obavještavati javnost i navijače o svim aktualnostima.

Sport

Koka i većina klubova traži da se prvenstvo nastavi 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski rukometni savez odgodio je natjecanje u svim ligama hrvatskog ženskog i muškog rukometa na više od mjesec dana.

No, ženski klubovi su ogorčeni zbog toga na Savez. Većina ženskih klubova potpisala je inicijativu i traže da se prvenstvo nastavi 24. travnja.

– Valja voditi računa da su tijekom lipnja srednjoškolke opterećene državnom maturom, a studentice ispitnim rokovima, tako da im je rukomet u tom vremenskom periodu van prioriteta što je apsolutno opravdano. Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica – ističu klubovi potpisnici inicijative da se prvenstvo nastavi.

Varaždinska Koka također je potpisnica inicijative, ali i jedna od inicijatora.

– Ovakvom Odlukom UO HRS-a nameću se klubovima dodatni neplanirani troškovi za mjesec lipanj za koji klubovi nemaju osigurana financijska sredstva. Hoće li te neplanirane troškove, u ovim itekako teškim vremenima, klubovima podmiriti HRS? Klubovi smatraju da se odluka ne može opravdati ni epidemiološkim razlozima budući da nije donesena na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o zabrani natjecanja, nema ubrzanog i nekontroliranog širenja zaraze koje onemogućava ili u znatnoj mjeri otežava odigravanje većeg broja utakmica (što argumentiraju i visokim postotkom odigranih utakmica), a upozoravaju da niti jedan drugi sportski savez u Hrvatskoj nije prekinuo natjecanja – ističu i odgovor HRS-a očekuju do ponedjeljka, 19. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Kastel prije Šibenika: Idemo se nadigravati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 16. travnja, u 16 sati igraju utakmicu 29. kola 1. HNL protiv Šibenika.

Riječ je o susretu sedmoplasirane i predzadnje ekipe lige.

– Očekujemo tvrdi, organizirani Šibenik, no idemo se nadigravati. Imamo sitnih problema oko sastava, ali vjerujem ćemo biti kompletni i spremni – ističe Zoran Kastel, trener Varaždina.

Zadnji susret istih momčadi u Šibeniku završio je 0:0.

– Sigurno je to sada nešto drugačiji Šibenik. Vrlo su opasni prema naprijed, no tu je mladi Bulat koji je stvarno izrastao u vrhunskog veznjaka – dodao je Kastel koji protiv Šibenčana neće moći računati na ozlijeđene Grgeca i Uratu.

Nastavite čitati