Povežite se s nama

U fokusu

Ludbreg je pravo gospodarsko čudo: izvoze, imaju posla i otvaraju nova radna mjesta!

Objavljeno:

- dana

MOGUĆE, IAKO JE KRIZA

– S ponosom mogu reći da smo u odnosu na prošlu godinu napravili nove korake naprijed. Posebno moram istaknuti naše gospodarstvenike koji svojim, ali i radom svojih djelatnika ostvaruju izvanredne rezultate.

Izvoz je bio preko 300 milijuna kuna, otvorena su nova radna mjesta, tako da je nezaposlenost u veljači ove godine u odnosu na isti mjesec lani smanjena za nevjerojatnih 25 posto. U Ludbregu danas imamo samo 483 nezaposlene osobe na 9.200 stanovnika – istaknuo je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Ludbrega.

Dobri projekti

Poduzima se sve da bi se svim stanovnicima osigurala radna mjesta.

– Grad je ulagačima, koji će u sljedećem periodu zaposliti više od 20 naših sugrađana, omogućio i kupnju zemljišta za samo 6,5 eura za četvorni metar te dodatno poticanje u subvencioniranju kamata na gospodarske kredite od čak 2 posto. Pokrenuli smo projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan preko milijun kuna, koji će biti mjesto za sve mlade Ludbrežanke i Ludbrežane koji žele razviti vlastitu kreativnost u poslovnom svijetu. Sve to ne bismo mogli bez naših partnera i prijatelja u Varaždinskoj županiji i Vladi. Siguran sam da će ova suradnja biti i u budućnosti dobra jer su i naši projekti dobri. Svima zahvaljujem na pomoći i suradnji – rekao je Bilić.

 

Milanka Opačić: Grad Ludbreg je dokazao da se jedino radom može napredovati

Pohvale Gradu uputila je Milanka Opačić, potpredsjednica i ministrica Vlade.
– Grad Ludbreg je dokazao da se jedino radom može napredovati. Mi smo partneri Ludbreškom suncu već nekoliko godina, tako da s Gradom Ludbregom, ali i udrugama ostvarujemo jako dobru suradnju. Ludbreg je primjer dobrog vođenja grada – napomenula je Milanka Opačić.

Malen sam po broju stanovnika

Zamjenik župana Alen Kišić je pak naglasio da je Ludbreg grad koji je malen samo po dvije stvari: broju stanovnika i geografskoj površini.

– Po svemu drugome, Ludbreg je veliki grad, osobito u našim županijskim okvirima. Indeks razvijenosti je 93,5 posto, BDP po stanovniku je 9.000 eura, dok je prosjek Županije 8.300 eura. Izvoz je lani, zahvaljujući jakom i čvrstom ludbreškom gospodarstvu, bio 338 milijuna kuna i 10 posto je veći u odnosu na godinu prije – naglasio je Kišić.

 

Na svečanoj sjednici su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Zahvalnicu Grada dobili su Nada Kapusta, Ivica Kovačić i Dubravka Petrošanec iz Ludbrega te Katarina Havaić iz Vinograda Ludbreških. Plaketa Grada dodijeljena je tvrtkama Dulex i Oprema Uređaji, a nagrade Grada uručene su Sanji Stručić iz Ludbrega i Nikoli Frančiću iz Ludbrega. Nagradu za životno djelo primio je Stjepan Jagić iz Poljanca, dok je počasnim građaninom Ludbrega proglašena Dubravka Dobec-Gorenak.

 

93,5 posto je indeks razvijenosti Grada Ludbrega.

9 tisuća eura iznosi BDP po stanovniku

338  milijuna kuna je lani iznosio izvoz, što je 10 posto više u odnosu na lani

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje