Povežite se s nama

U fokusu

Tomislav Končevski: “Varaždin je glavni grad svih Zagoraca”

Objavljeno:

- dana

Čelnik Laburista prošpancirao Varaždinom

Varaždin je glavni grad svih Zagoraca – ustvrdio je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista dok je danas, 26. kolovoza, poslijepodne šetao Špancirfestom.

Končevski je, kako veli, redovan gost na Špancirfestu tijekom svih 18 godina trajanja Festivala. – Ja sam Zagorac i logično je da dolazim u Varaždin vidjeti što se događa. Varaždin smatramo svojim glavnim gradom i za nas je ovo prekrasni događaj na sjeveru Hrvatske – rekao je i zaključio kako je Špancirfest dokaz da „smo kulturni narod, da se znamo zabavljati i iskoristiti sve ono dobro što ovaj kraj i ljudi imaju“.

Tomislav Končevski – koji je u Varaždinu bio gost predsjednika županijskih laburista, Božidara Kolarića – ima velika očekivanja od Varaždina i cijele III izborne jedinice na predstojećim izborima. Na sjeveru Hrvatske očekuju barem jedan mandat jer u ovom kraju postižu vrlo dobre izborne rezultate.  – Stranka ima čelne ljude u lokalnoj samoupravi, pet mandata u Skupštini Krapinsko – zagorske županije te vijećnike u varaždinskoj i međimurskoj županijskoj Skupštini – rekao je Končevski.

Što se slijedečeg saziva Sabora tiče, čelnik Laburista očekuje zastupnički klub, što su ostvarili i u prošlom sazivu. Činjenicu da na izbore izlaze samostalno pripisuje vjerodostojnosti stranke. –  Samostalan izlazak dobra za stranku jer će pokazati koliko ona vrijedi. Što se tiče eventualne postizborne suradnje s nekom od stranaka ili koalicija predsjednik Laburista kaže da to pitanje ostavljaju za poslije izbora.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje