Povežite se s nama

U fokusu

Više stranih gostiju i više noćenja

Objavljeno:

- dana

TURIZAM

Tijekom prošle godine Varaždinska županija zabilježila je porast dolazaka turista za devet posto te noćenja za tri posto u odnosu na 2013. godinu.

– Posebno veseli činjenica da se broj dolazaka stranih gostiju povećao za 16 posto, a noćenja za šest posto. Najviše stranih gostiju stiglo je iz Italije, zatim Njemačke, Poljske, Austrije i Slovenije. Rezultati su to konstantnog rada Turističke zajednice Varaždinske županije i turističkih zajednica gradova i općina na unapređivanju turističkog proizvoda Varaždinske županije kao i promociji kroz različite vrste oglašavanja, ali i prihvata stranih turističkih novinara – ističe direktorica TZ-a Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

Biciklističke mreže

Uz osnovne aktivnosti, Turistička zajednica Varaždinske županije tijekom 2014. godine radila je na unapređenju i podizanju kvalitete turističke ponude. Uspostavljena je nova biciklistička ruta „Od dvorca do dvorca“, koja kroz idiličan krajolik povezuje Varaždin i Trakošćan. U sklopu projekta postavljena je biciklistička signalizacija te je izrađen i interaktivni kartografski modul s prikazom rute te mogućnošću preuzimanja mapa za navigacijske uređaje.

 

Izrađen je i parallaxa web-dodatak, kojim se može pohvaliti svega nekoliko hrvatskih i svjetskih brendova

– Valja napomenuti da je ova biciklistička ruta spojena s međunarodnom rutom Mura-Drava.Bike, koja je završena 2013. godine, a predstavlja početak razvoja biciklističkih mreža po Varaždinskoj županiji. U tu svrhu formiran je i biciklistički savjet čija je osnovna zadaća svojim znanjem i iskustvom pomoći kod izrade strategije razvoja biciklističkih ruta, ali i trasiranja samih staza – kaže E. Dolenec.

Online marketing

Kako bi držala korak sa sve jačim razvojem online marketinga, TZ Varaždinske županije izradio je i novu internetsku stranicu prilagođenu aktualnim internetskim standardima te tehnologijama. Posebnost nove internetske stranice je ta da je u potpunosti usklađena s odrednicama brenda Leteći vremeplov donesenim 2013. godine. Stranica je rađena u tehnologiji „fluid web“ te se u potpunosti prilagođava svim veličinama ekrana.

Najviše stranih gostiju stiglo je iz Italije, zatim iz Njemačke, Poljske, Austrije i Slovenije, kažu u TZ-u županije

– Izrađen je i parallaxa web-dodatak, kojim se može pohvaliti svega nekoliko hrvatskih i svjetskih brendova, koji na jedinstven i intuitivan način vodi posjetitelja kroz priču o Varaždinskoj županiji. Riječ je o stvaranju prividnog 3D efekta korištenjem multipliciranih pozadina, koje se pomiču različitim brzinama – istaknula je Elizabeta Dolenec.

Uskoro nova brošura i karta

Lani je pokrenut i projekt „Okusi varaždinskoga kraja“ čiji je cilj unapređenje ukupne turističke ponude Varaždinske županije kreiranjem ponude tradicijskih regionalno-lokalnih jela i njihovom značajnijom prisutnošću u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata. Njihovom prezentacijom širem turističkom tržištu planira se dodatno popularizirati gastronomska tradicija i običaji našega kraja, ali i razvoj suvremenih kulinarskih kreacija temeljenih na tradiciji.

– Krajem prošle godine, TZ Varaždinske županije krenuo je u izradu novog imidža brošure usklađene s novopostavljenim odrednicama brenda te ilustrirane karte Varaždinske županije, čiji se završetak planira početkom ove godine, kada će biti predstavljene javnosti – naglasila je E. Dolenec.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje