Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinu zbog krađe uhvaćen 57-godišnji pedofil iz Francuske

Objavljeno:

- dana

Krao u trgovačkom centru i ozlijedio zaštitara

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe.

Tereti ga se da je 5. prosinca 2016. s polica trgovine u Varaždinu uzeo i stavio u vrećicu nekoliko prehrambenih proizvoda te prošao pored blagajne i izašao iz trgovine bez plaćanja robe. U trenutku kad je ušao u kombi i namjeravao se odvesti, sustigao ga je zaštitar koji ga je pokušao spriječiti u odlasku, ali ga je 57-godišnjak ubo kemijskom olovkom u ruku.

Kad je vozilu prišao još jedan zaposlenik trgovine, uzeo je skalpel kojim je više puta zamahnuo prema njima, pa su obojica uzmaknuli, a on se vozilom udaljio.

Državno odvjetništvo je 10. siječnja 2017. postiglo sporazum s Francuzom da se za to kazneno djelo osudi na kaznu zatvora od jedne godine.

Inače, Republika Francuska je za njega izdala europski uhidbeni nalog radi izvršenja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina počinjenih na teritoriju Francuske.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i donijelo odluku da se 57-godišnjak preda Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj zbog kaznenog djela razbojničke krađe.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Dijete na električnom romobilu izgubilo nadzor, s nogostupa sišlo na kolnik te na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. ožujka, oko 18 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete, javila je PU međimurska.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je dijete mlađe od 14 godina, nogostupom upravljalo osobnim prijevoznim sredstvom, odnosno romobilom s električnim pogonom. U jednom trenutku izgubilo je nadzor nad upravljanjem te sišlo s nogostupa na kolnik ulice, gdje je u prednji dio električnog romobila i u bočnu stranu tijela djeteta, udario prednjim bočnim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnji vozač. Uslijed udara došlo je do pada djeteta na nogostup. Tijekom vožnje električnim romobilom dijete na glavi nije nosilo zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica navijača kod Ludbrega prebili 17-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 21-godišnjaka i 36-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Tereti ih se da su 5. studenog prošle godine na ulici u jednom mjestu kraj Ludbrega, fizički nasrnuli na dijete (17), navijača protivničkog nogometnog kluba. Tako je 21-godišnjak maloljetnika uhvatio ga rukama za prsluk i udario nogom u prsni koš, dok se okrivljenog 36-godišnjaka tereti da ga je udario šakom u glavu.

Državno odvjetništvo odredilo je okrivljenicima mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa žrtvom, a u optužnici je predloženo da se produlji trajanje mjera opreza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje