Povežite se s nama

Crna kronika

Ukrali mu ime pa prijavili klanje peradi “na crno”

Objavljeno:

- dana

Filip Perdedaj u šoku

Nakon što mu je na kućnu adresu stiglo pismo Sanitarne inspekcije, Filip Perdedaj bio je šokiran. U pismu je bila obavijest inspekcije da su zaprimili njegovu prijavu i da nisu nadležni za provođenje nadzora nad klanjem i čišćenjem peradi.

– Ja nikad nisam nikoga prijavio Sanitarnoj inspekciji i zapravo sam užasnut činjenicom da se netko poslužio mojim imenom i prezimenom i adresom, dakle mojim osobnim podacima da prijavi nekoga. Siguran sam da ta osoba nije imala dobre namjere kad se poslužila mojim imenom – kaže F. Perdedaj.

No nakon što je 21. srpnja primio obavijest Sanitarne inspekcije, on i njegova supruga Karmela odlučili su se ozbiljno pozabaviti tim problemom. Čak su nazvali i čovjeka koji je prijavljen za klanje pilića na crno, kojeg do tada nisu poznavali i ispričali mu cijelu priču.

Poslovna katastrofa

– Nismo to shvatili kao nešto što ćemo samo tako lako pustiti. Mi smo ozbiljni poslovni ljudi, imamo preko trideset zaposlenih i već 18 godina poslujemo bez i jedne crne mrlje. Da netko nešto radi u naše ime, a da mi to ne znamo, ravno je katastrofi – ispričala nam je K. Perdedaj koja je i zbog bolesti supruga otišla rješavati taj problem nakon što je za njega saznala.

Siguran sam da osoba koja se poslužila mojim imenom i prezimenom nije imala dobre namjere.” – Filip Perdedaj

Prva adresa bila je Sanitarna inspekcija u Varaždinu od koje je obavijest i došla.

– Rekla sam im da smo suprug i ja šokirani da je netko prijavio u naše ime i zamolila da uopće vidim o čemu se radi. Na kuverti se jasno vidi da je prijava poslana poštom u Sračincu 11. srpnja. Kada sam pitala inspektore da li oni provjeravaju tko je poslao prijavu, rekli su mi da ne te da postupaju i po anonimnim dojavama – kaže K. Perdedaj.

Kasnije je išla i u Veterinarsku inspekciju gdje su joj potvrdili da su primili istu prijavu, a kod njih je inzistirala da u zapisnik uđe da oni nisu ti koji su je podnijeli. Veli, čini joj se suludo da inspektori, čije se plaće isplaćuju iz proračuna bave neprovjerenim stvarima i da postupaju po svakakvim dojavama.

– Nakon ovog što nam se desilo smatramo da bi trebala postojati nekakva drugačija procedura predavanja prijava inspekciji – veli F. Perdedaj.

Nakon što su shvatili da im inspekcije ne mogu pomoći pronaći kradljivca identiteta, obratili su se i policiji. Doznali smo da na toj pošti gdje je predana pošiljka ima i videonadzor, ali ne može ga dobiti bilo tko – objašnjava F. Perdedaj.

I sami smo kontaktirali Sanitarnu inspekciju gdje su nam potvrdili sve što su nam Perdedaji ispričali. – Ovo je prvi puta da nam se podnositelj jedne predstavke obratio kako on nije osoba koja je autor iste – rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić.

Iz varaždinske policije potvrdili su nam da su slučaj istražili i da će ga proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu. Kontaktirali smo i Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) gdje su bili jasni da se u ovom slučaju radi o kaznenom djelu “Nedozvoljene uporabe osobnih podataka”.

– Gospodin Perdedaj može podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji koja osim izricanja mjera ima ovlasti predložiti pokretanje kaznene ili prekršajne odgovornosti pred nadležnim tijelom. No, bez saznanja i dokaza o tome tko je počinio zlouporabu osobnih podataka Agencija ne može postupati. Istražne radnje može provoditi samo policija – poručuje zamjenica ravnatelja AZOP-a Dubravka Dolenc.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Ivanec: djevojka unajmila auto pa od lani tvrtki nije platila račun od 2000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

auto ključ ključ auto
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu odgovorne osobe jedne tvrtke da su prevareni od strane 20-godišnjakinje.

Ona je prema prijavi, u razdoblju od lipnja do kolovoza 2023. godine, uzela u najam osobno vozilo, za što je sklopljen ugovor o najmu automobila sa navedenom tvrtkom, ali po vraćanju vozila 21.08.2023. godine pa sve do danas nije podmirila izdane račune u iznosu od oko 2000 eura.

Protiv 20-godišnjakinje će se po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznena prijava, javila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Radnik pao s krova kuće u Pleškovcu te se u varaždinskoj Bolnici bori za život

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. svibnja, oko 11 sati i 30 minuta u Pleškovcu prilikom izvođenja građevinskih radova izrade krovišta na kući u izgradnji 60-godišnji djelatnik tvrtke izvođača je pao s drvene konstrukcije krovišta s visine od 6,5 metara na zemljano travnatu površinu, javila je PU međimurska.

Ozlijeđeni je prevezen vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Varaždin, gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede opasne po život. Na mjesto događaja pristupila je inspektorica zaštite na radu koja će poduzeti mjere iz svije nadležnosti.

Policija je također javila da je istog dana oko 16 sati u Svetom Urbanu pao 50-godišnjak s gornje u donju etažu štaglja s visine 2,5 metara i to tako što je s prikolice u donju etažu pokušao povući baliranu slamu užetom.

Ozlijeđeni je prevezen vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Varaždin, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje