Povežite se s nama

Međimurje

Tvrtke iz Murskog Središća pomažu mladima da kvalitetnije žive u zajednici

Objavljeno:

- dana

PRIMJER

Tvrtka “Neores“ d.o.o. iz Murskog Središća je ove godine povodom božićnih blagdana prenamijenila dio financijskih sredstava za donaciju humanitarnoj udruzi i udrugama kojima je cilj i aktivnost poticanje, promicanje i razvitak sporta i rekreacije djece i mladih na gradskom području.

Naime, tvrtka “Neores” kao društveno-socijalna tvrtka donirat će Školi nogometa NK “Rudar” 5.500 kuna, KK “Rudar” (mlađa kategorija) 2.000,00 kn, Udruzi “Serjojnske mame i bebe” 1.500 kn, Udruzi “Mažoretkinje” 2.000 kn, Odbojkaškom klubu “Plavi” Peklenica 1.500 kn, Atletskom klubu Mursko Središće 1.500 kn i Caritasu Mursko Središće 1.000 kuna. Spomenuta tvrtka osnovana je prije 11 godina te zapošljava više od 200 radnika, a svi zaposlenici dolaze s područja Grada Murskog Središća i bliže okolice. Od samog početka proizvodnja je usmjerena prema specifičnom proizvodnom asortimanu medicinskog tekstila i patentiranim, bešavnim specijalnim tekstilnim proizvodima, što je i dugoročni cilj, uz potpuni odmak od klasičnog tekstila. Kontinuiranim uvođenjem novih tehnologija i patenata, nude proizvode i usluge visoke kvalitete i visokog stupnja dodane vrijednosti.

– Naša tvrtka nastoji prema svojim mogućnostima potpomagati zajednicu u kojoj posluje, a time i aktivnosti brojnih udruga s područja grada – izjavila je direktorica tvrtke “Neores” Nikica Kresta.

Član Uprave Stefan Kresta naglasio je pak iznimno dobru suradnju s gradonačelnikom Draženom Srpakom i Gradom Murskim Središćem.
– Zadovoljstvo nam je što možemo dati naš mali doprinos razvoju udruga koje djeluju na gradskom području – zaključio je Kresta. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje