Povežite se s nama

Međimurje

Urbanovo; Svibanj rezervirajte za Dane vina u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

PUNOLJETNA MANIFESTACIJA

Dva mjeseca prije početka jedne od najvećih turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske, Urbanovo 2017. predstavljeno je u izletištu Vinska kuća Hažić u Sv. Martinu na Muri.

Dani vina u Međimurskoj županiji doživjet će svoju punoljetnost tijekom 9. Festivala pušipela u Štrigovi, koji će se održavati od 19. do 21. svibnja, istaknuto je na konferenciji za medije u spomenutoj oazi međimurskog vinogorja. Ujedno je najavljen novi, inovativniji i kvalitetniji program, uz tradicionalnu prezentaciju međimurskih vina i kulture pijenja vina, ali i ukupne enogastronomije te turističkih i gospodarskih potencijala.

– Urbanovo je bogato nizom popratnih programa, od međunarodnog ocjenjivanja vina do manifestacije Urbanovo night, vinskih radionica  i gurman showa, kojima će poseban doprinos dati domaći ugostitelji, ali i oni pristigli iz svih krajeva Međimurja. Svake godine imamo i partnere, time na svojevrstan način obilazimo vinsku Hrvatsku tijekom godina, ali i promoviramo vina iz ostalih hrvatskih regija. Ove će godine to biti naši susjedi iz Koprivničko-križevačke županije. Ugostit ćemo njihove vinare, ali jednako tako i naši vinari bit će sudionici njihovog Sajma vina krajem godine u Križevcima – rekao je Matija Posavec, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo 2017.

Međimurski župan dodao je da se očekuje dolazak vinoljubaca iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Vojvodine. Nakon Festivala pušipela, manifestacija se nastavlja Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se u nedjelju, 28. svibnja, u Svetom Urbanu održati vinske igre. Urbanovo 2017. zaključit će se Vinskim balom 3. lipnja u restoranu Terbotz. – Urbanovo najbolje govori o tome koliko su naši vinari složni i koliku kvalitetu vina imaju te je ova manifestacija prava prilika da svake godine predstavimo novu berbu – rekao je Davd Štampar, predsjednik Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae Međimurja.

– Pokazat ćemo našim gostima kvalitetu, ali pritom i promoviramo naviku pijenja vina tijekom cijelog svibnja, ali i nakon toga. Za vinare, podrumare i ugostitelje održat će se niz radionica i edukacija koje daju dodatnu kvalitetu međimurskoj kapljici – najavljuje Štampar.

Pokrovitelj ocjenjivanja vina, za koje je ove godine već dosad stiglo čak 190 uzoraka, i ove je godine Općina Štrigova, odnosno njezina turistička zajednica.
– Pokušat ćemo ostvariti da međunarodno ocjenjivanje vina bude na razini prošlogodišnjeg, koje je bilo odlično, ali se i potruditi da ono bude čak i mrvu iznad toga. Očekujemo više od 200 uzoraka te će ocjenjivanje potrajati tri dana, te će samim time biti to jedno od jačih i boljih ocjenjivanja na ovom području – rekao je općinski načelnik Stanislav Rebernik, dodavši da još nije određeno na kojoj će lokaciji stručni žiri ocjenjivati kvalitetu vina.

Piti i ljubiti

Niz noviteta i inovativnosti potkrijepio je i ovogodišnji novi logo manifestacije. Na raspisani javni natječaj pristigla su 133 predloška, a najbolji u kreativnosti bio je Tomislav Brozović iz Čakovca. Autor novoga vizualnog identiteta otkrio je da je ideja proizašla iz opisa Urbanova kao jedinstvene platforme za promociju pijenja vina. Tu je Brozović pronašao svoju inspiraciju, koja simbolizira još jedno sjajno izdanje Urbanova.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje