Povežite se s nama

Sport

KK Varaždin 95 domaćin i organizator natjecanja u dresurnom jahanju

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI SPORT

KK Varaždin 95 ponovo je bio domaćin i organizator natjecanja u dresurnom jahanju Finale Croatia Cupa 2015. Nastupilo je 24 jahačih parova, gdje su se posebno istaknuli gosti iz Mađarske i Slovenije.

KK Varaždin 95 jedini je klub iz Varaždina koji je član Hrvatskog Konjičkog Saveza, a predstavljali su ga marljivi jahači Miklautz Karla, Barbir Marta i Alberto Vuković.

U utakmici A-Kur – Croatia cup za kadete (utakmica u dvije skupine) prvo mjesto osvojila je Bilić Mirjam na grlu Alfa iz KK Karoca, drugo mjesto osvojila je Barbir Marta na grlu Aron B iz KK Varaždin 95. U utakmici A7 – Otvorena utakmica u dvije skupine, prvo mjesto pripalo je Megyesi Diiani iz Mađarske na grlu Conthargos, drugo Szabo Eszter na grlu Nintender MD, a treće Rijavec Lidiji na grlu Cony iz KK Karoca. Prvo mjesto odnio je Tomić Boris na grlu Happy iz KK Galop team Koprivnica, drugo mjesto Poljak Jelena na grlu Donatela, a treće Borondics Katalin na grlu Fenomen iz Mađarske u utakmici za mlade konje (4 godine). Utakmicu za mlade konje (5 godina) prvim mjestom istaknuo se Pandža Marko na grlu Inaro iz KK Sv. Juraj, drugo mjesto osvojio je Napan Saša na grlu Ramiro iz KK Karoca a treće počasno Vuković Alberto na grlu Lorentin B iz kluba domaćina KK Varaždin 95. Jahači par iz KK Varaždin 95, Miklautz Karla i Aron, u utakmici za mlade konje (6 godina) okitili su se prvim mjestom. U L-Kuru – Croatia Cup za juniore i amatere, prvo mjesto osvojila je Đurđević Lovorka na grlu Kay OF Ballmore iz KK Breza, drugo Ćosić Sara na grlu Georgina iz istog kluba, kao i Nestić Dora na grlu Blondie. U utakmici LM-Kur –  Croatia Cup za mlade jahače prvo mjesto pripalo je Ljolje Vanda na grlu Ashen Dew-Drop iz KK Breza, drugo Horvat Karli na grlu Jamajka G iz KK Karoca, a treće mjesto osvojila je gošća iz Slovenije Čotar Maruša na grlu Farina F. Pavić Gordana na grlu Herbestfarbe iz KK Breza u utakmici LM-5 osvojila je prvo mjesto, Poljšak Klara na grlu Akito 5 iz Slovenije drugo,  a treće Pavić Gordana na grlu Maharaj iz KK Breza. Utakmicu M-Kur – Croatia Cup za seniore prvim mjestom okitila je Brnić Mija na grlu Lily OF The Valley iz KK Breza, drugo Kovačević Ines na grlu Centaur Argonaut, a treće Čotar Maruša na grlu Farina F iz Slovenije.

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje