Povežite se s nama

Sport

Martina Štefinec osvojila tri medalje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

POVIJESNI USPJEH

Održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na PVC Mladost u Zagrebu, a od plivačica i plivača Baroka najveći uspjeh ostvarila je Martina Štefinec.

Na natjecanju je sudjelovalo 312 natjecatelja iz 30 hrvatskih plivačkih klubova, a među njima i šestero članova Baroka: Luka Cvetko, Neven Lončarić, Elena Škrapec, Lea Ćelić, Mirta Piskač i Martina Štefinec. Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.

Martina Štefinec, naša mlađa juniorka, nastupila je u 5 disciplina. Ove godine ostvarila je najveći uspjeh u povijesti kluba i osvojila 3 medalje. Na 100 m prsno je u kvalifikacijama s isplivanim osobnim rekordom izborila A finale, te u finalu plivala još brže i osvojila 3. mjesto u ml. juniorskoj kategoriji. Na 200m prsno, također s osobnim rekordom, izborila je A finale i popodne popravila rezultat za više od sekunde, te osvojila srebro, dok je u juniorskoj konkurenciji osvojila broncu. Martina je nastupila i na 200 m mješovito gdje je zauzela 21. mjesto, na 50 m slobodno je bila 24. te na 100 m slobodno 27.

Luka Cvetko je nastupio u 5 disciplina, te u 3 discipline izborio B finala. Najbolji plasman je ostvario na 50 m slobodno gdje je zauzeo visoko 6. mjesto. Osim toga, nastupio je i na 200 m leđno (11. mjesto), 50 m leđno (14. mjesto), 100 m slobodno (14. mjesto) i 100 m leđno (25. mjesto). Luka Cvetko je ove sezone ulazno godište juniora, što znači da pliva u kategoriji s godinu dana starijim plivačima.

Neven Lončarić je nastupio u 3 discipline u kategoriji juniora, te s osobnim rekordom na 50 m slobodno zauzeo 26. mjesto, na 50 m prsno je bio 21. a na 100 m slobodno 28.

Naša juniorka Elena Škrapec, nastupila je u 4 discipline. Na 50 m slobodno je zauzela je 37. mjesto, na 200 m leđno s ovosezonskim osobnim rekordom 22. mjesto,  dok je na 50 m leđno bila 19.  te na 100 m leđno 27.

Lea Ćelić plivala je u 5 disciplina u  juniorskoj konkurenciji. Na 800 slobodno je ostvarila najbolji plasman – bila je 11, na 400 m mješovito izborila je popodnevno B finale i zauzela 14. mjesto, na 200 m leptir je bila 24: na 400 m slobodno 26, te na 200 mješovito 36.

Mirta Piskač je nastupila u 2 discipline. Na 50m prsno je izborila je A finale i kao juniorka zauzela 6. mjesto, dok je na 100m prsno izborila B finale i zauzela 13. mjesto.

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje