Povežite se s nama

Sport

Enes Garibović osmi put postao seniorski prvak Hrvatske

Objavljeno:

- dana

U Sportskoj dvorani Peščenica u Zagrebu u nedjelju, 7. travnja održano je Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u borbama i katama.

Karate klub Varaždin imao je svojeg predstavnika na Prvenstvu. Enes Garibović nastupio je u kategoriji borbe seniori -84 kg.

U prvoj borbi pobjeđuje Fajerbacha (KK Hercegovina Zagreb) rezultatom 2:0. U drugoj borbi pobjeđuje Lazara (KK TAD Rijeka) rezultatom 6:0 da bi u trećoj, finalnoj borbi pobijedio reprezentativnog kolegu Mrvičića (KK Zagreb) rezultatom 2:1 te time osvaja titulu seniorskog prvaka Hrvatske.

Ukupno je ovo Enesova osma titula seniorskog prvaka Hrvatske.

Sport

Hrvatska školska nogometna reprezentacija, koju čine igrači Varaždina, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska nogometna školska reprezentacija koju čine igrači Varaždina nastupa na Svjetskom prvenstvu u kineskom Dalianu.

Svjetsko školsko prvenstvo održava se do 27. svibnja, a natjecanje organizira Međunarodna školska sportska federacija (ISF) u suradnji s FSSC (The China School Sports Federation) te sudjeluje čak 33 države svijeta.

Ekipu vodi Dario Kos, profesor Druge gimnazije Varaždin te trener juniora Varaždina Miljenko Mumlek, kao i njegov pomoćnik Igor Kranjec.

Hrvatski reprezentativci bez većih su problema prošli skupini svladavši Indiju 16:0, Gvineju za zelenim stolom 3:0 te Belgiju 3:0.

Četvrtfinalni susret igraju u četvrtak, 23. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje