Povežite se s nama

Sport

Međimurka Lucija Lesjak brončana, a Enes Garibović ostao bez medalje u Parizu

FOTO: Hrvatski karate savez

Objavljeno:

- dana

Međimurka Lucija Lesjak ovu je godinu pak započela broncom na prvom ovogodišnjem turniru svjetske Premier lige. Lucija je u Parizu u kategoriji iznad 68 kg osvojila brončanu medalju.

U skupini je Lesjak ostvarila sve ti pobjede. Prvo protiv Alžirke Chaime Oudiru 2:1, zatim Japanke Theodosiu Giamouki 5:4 i Kanađanke Lily-Rose Nolet 6:2. U četvrtfinalu je Lucija nadvisila i Švicarku Fabienne Kaufmann 5:2, da bi izgubila tek polufinale od Španjolke Marie Garcie Torres 5:1. Broncu je osvojila bez borbe jer joj je suparnica za treće mjesto, Turkinja Nur Kira Kasatura zbog ozljede bila primorana predati bez borbe.

Enes Garibović (do 84 kg) je došao vrlo blizu medalje. Varaždinac je osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini pobjedom na prvi osvojeni bod protiv Egipćanina Mohameda Ramadana u susretu koji je završio 5:5. U nastavku je remizirao s Fincem Bjornom Kulovuorijem 0:0, a pobijedio Japanca Junya Eta 1:0. Turnir je ipak završio četvrtfinalnim porazom od Belgijca Walida Deghalija 4:2, koji u nastavku nije izborio finale.

Izvor: Sportske novosti

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje