Povežite se s nama

Sport

Rene  Dulikravić iz HK Ludbreg prvi u Steinbrunnu

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

U organizaciji hrvačkog kluba URC Moerbisch, u austrijskom mjestu Steinbrunn, ove subote održan je tradicionalni hrvački Nikolaus turnir. 

Kao što i samo ime govori, turnir se svake godine održava povodom dana svetog Nikole, a natjecanje se odvijalo za dvije uzrasne skupine u ženskoj i dvije u muškoj konkurenciji.Sudjelovalo je dvjestotinjak hrvačica i hrvača iz 23 ekipe iz Mađarske, Slovačke, Češke, Srbije, Hrvatske i Austrije. Od Ludbrežana u uzrastu dječaka do 10 godina nastupio je Rene  Dulikravić koji je maestralno odradio ovaj turnir i osvojio prvo mjesto s četiri uvjerljive pobjede, od kojih su najupečatljivije bile protiv kolege iz Petrinje i posebno Austrijanca čečenskog podrijetla. Čečenski doseljenici daju poseban pečat ovom turniru jer ih u austrijskim klubovima ima puno, a kod njih je hrvanje duboko ukorijenjeno u tradiciju i pridaju mu jako veliki značaj. U starijoj uzrasnoj skupini, do 15 godina, nastupio je Leonardo Vručina. Više od dva časna poraza protiv puno iskusnijh boraca nije uspio ostvariti, ali treba reći da se hrabro borio, u skladu s trenutnim mogućnostima. 

U ženskoj konkurenciji nastupile su sestre Marta i Sandra Besek u uzrastu do 15 godina. One su se ovaj puta našle u istoj težinskoj kategoriji. Marta je bila nešto uspješnija te je osvojila drugo mjesto, dok je Sandra bila četvrta. Marta je bila bolja i u direktnom srazu protiv sestre pobijedivši na bodove, a najdojmljivija je bila borba protiv daleko iskusnije austrijanke, gdje je Marta pokazala kako se srcem i borbenošću mogu nadoknaditi tehnički nedostaci i manjak iskustva. U uzrastu kadetkinja u kategoriji do 60 kg o prvom mjestu odlučivale su naše zvijezde Marta Busija i Iva Gerić. U sasvim sigurno najkvalitetnijoj borbi ženskog dijela turnira,koja je impresionirala sve koji su je pratili, nešto je bolja bila Iva, pobijedivši na bodove. Spomenimo još da su sve naše djevojke na ovom turniru nastupale hrvatsku žensku reprezentaciju koju je predvodio izbornik Senad Mujagić, dok su od ludbreškog stožera tu bili trener Ignac Horvat te predsjednik Nino Dulikravić.

Pred HK Ludbreg je posljednji turnir ove godine i to onaj prestižni božićni u Zagrebu na koji su se kvalificirala dva hrvača. Nastupiti će hrvači iz Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Grčke, Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, BiH, Slovenijw, Slovačke, Češke.. . a nakon toga slijede pripreme. 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje