Povežite se s nama

Život i društvo

AZRA-i odobren projekt vrijedan 1,4 mil. kuna

Objavljeno:

- dana

RAZVOJ

Agenciji za razvoj Varaždinske županije (AZRA) ovih je dana dodijeljeno 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt “Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova” ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna.

Sredstva su dodijeljena u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za 11 regionalnih koordinatora, među kojima je bila i AZRA, održano je 22. kolovoza u Osijeku. Svečanom potpisivanju nazočio je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Veća apsorpcija

– Ovo je još jedna potvrda uspješnosti AZRA-e u privlačenju EU sredstava. Agencija je jednako usmjerena na sve potencijalne prijavitelje na EU natječaje s područja Varaždinske županije, posebno na općine i gradove, te samu Županiju, koji će direktno biti uključeni kroz provedbu aktivnosti projekta kojem je konačni cilj povećati apsorpciju sredstava iz EU fondova. Projektom će se ojačati mreža podrške i profesionalni kapaciteti zaposlenika javnopravnih tijela s područja Županije za pripremu i provedbu projekata, a kroz savjetodavnu potporu AZRA-e, kao i sudjelovanjem na informativno-edukativnim aktivnostima – istaknuo je Lukačić. Također će se unaprijediti kapaciteti djelatnika Agencije kroz sudjelovanje u aktivnostima stručnog osposobljavanja i usavršavanja na temu ESI fondova. Dodao je da se nada da je ovo početak sustavne podrške s nacionalne razine regionalnim koordinatorima.

– Čestitam AZRA-i na potpisivanju ugovora, jer su još jednom kao agencija dokazali da dobro rade te da, osim izrade mnogih projekata, rade na usavršavanju i edukaciji svojih djelatnika. Agencija je dosad sudjelovala u izradi i provedbi nekoliko važnih projekata za Varaždinsku županiju, posebno u području obrazovanja – rekao je varaždinski župan Predrag Štromar. Ovih je dana Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo Odluku o financiranju projekata vezanih za Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama za ukupno 46 učenika s područja Varaždinske županije u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna.

Uskoro drugi krug

Svečanom potpisivanju prisustvovali su i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, koji je tom prigodom istaknuo ulogu regionalnih koordinatora i županijskih razvojnih agencija u pružanju pomoći svim potencijalnim prijaviteljima s ciljem što snažnijeg privlačenja EU sredstava. Vrijednost potpisanih ugovora veća je od 15,8 milijuna kuna, dok je ukupna alokacija bespovratnih sredstava dostupna u ovom Pozivu 31,5 milijun kuna. Ugovore je u prvom krugu potpisalo 11 regionalnih koordinatora, dok se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora s preostalim regionalnim koordinatorima.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje