Povežite se s nama

Život i društvo

Profesor Baltazar useljava u Lumini centar

Objavljeno:

- dana

Igraonica Mini Lumini

Lumini centar u subotu, 3. siječnja od 11 do 18 sati moći će se nazvati i Baltazargradom jer će svi posjetitelji ovog vodećeg regionalnog centra za shopping i zabavu moći uživati u dnevnom boravku profesora Baltazara.

U gostima ovog simpatičnog znanstvenika u igraonici Mini Lumini, mali i veliki ljubitelji svega baltazarskog moći će uživati u druženju i fotografiranju s profesorom Baltazarom i njegovim prijateljima, nagradnoj igri i mnogim drugim iznenađenjima.

Zato pokucajte na vrata dnevnog boravka profesora Baltazara u 11 sati i osigurajte inspirativan početak dana uz druženje i fotografiranje s legendarnim likovima Baltazargrada. Kako bi se i mlađe generacije upoznale s likom i djelom profesora Baltazara bit će predviđeno i bojanje bojanki profesora Baltazara koje će se moći ubacivati u poštanski sandučić, a oni najsretniji će biti nagrađeni baltazarskim poklonom.

Uz razgovor i druženje s profesorom Baltazarom, ne propustite dolazak još jednog gosta, slona Koka, u 11:30 sati kao i predstavljanje jedinog poštanskog sandučića profesora Baltazara. I ovog puta će mališani dobiti priliku osvojiti nagradu ubacivanjem razglednice profesoru Baltazaru u 12:30 sati čime će sudjelovati u nagradnoj igri „Piši i osvoji“ i prisustvovati izvlačenju pobjednika u 13 sati uz ples i dobru zabavu. Nakon kratke stanke od 13:30, neće ostati zakinuti niti ljubitelji ispirativnih priča s obzirom da je već u 15 sati organizirana „Baltazarova čitaonica“ u sklopu koje će sva djeca moći čitati priče i upoznati se sa slikovnicama profesora Baltazara. Mali znanstvenici ne smiju propustiti  igraonicu „Zavrzlamatorske mozgalice“ u 15 sati i kreativnu radionicu u 16:00 sati gdje će se izrađivati leteći stroj profesora Baltazara.

Bombastičan kraj baltazarskog druženja siguran je uz minidisko „Tulum na Baltazarski“ u 17 sati kao i pojedinačno fotografiranje sa profesorom Baltazarom i slonom Kokom u 18 sati. Time će Lumini zajedno s ekipom iz Baltazargrada još jednom pokloniti svojim sugrađanima vrhunsku zabavu za cijelu obitelj. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje