Povežite se s nama

Život i društvo

Djevojčica (9) iz Varaždina tri mjeseca skupljala i donirala 103 čokolade Socijalnoj samoposluzi

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

U varaždinsku Socijalnu samoposlugu stigle su brojne donacije, no jedna današnja je sve ostavila bez riječi.

Devetogodišnja djevojčica iz Varaždina, učenica 3. razreda osnovne škole, je čak tri mjeseca skupljala čokolade. Socijalnoj samoposluzi donirala je njih čak 103!

– Nek’ nam bude primjer. Posramila je nas odrasle. Bravo malena – istaknula je Mateja Bakulić, volonterka Socijalne samoposluge.

Njezina donacija sigurno će dobro doći potrebitima, koji će si barem malo zasladiti božićne blagdane. 

 

 

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

Mimohod maturanata Varaždinom sljedeće srijede, a u petak će 450 mladih plesati kvadrilju na Kapucinskom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mimihod maturanata, sportske aktivnosti, plesanje kvadrilje i zabava uz DJ-eve u Parku mladih u Varaždinu bit će i ove godine glavni programi tradicionalne Maturantike 2024.

Za 1775 maturanata iz Varaždinske županije manifestacija će biti organizirana sljedeći tjedan, od 22. do 24. svibnja, posljednja tri dana njihova srednjoškolskog obrazovanja.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska.

Programi će se, kao i dosadašnjih godina, prvenstveno odvijati na prostoru Parka mladih u Varaždinu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Županijskoj palači.

– Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega. U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta – najavila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Istaknula je odličnu suradnju s Gradom Varaždinom i PU varaždinskom, na čiju je inicijativu ova manifestacija i pokretnuta prije sedam godina.

– Program je preventivnog karaktera, a želimo da naši maturanti na veseo i dostojanstven način, u sigurnom okruženju, završe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Dragi maturanti, ponosni smo na vas, drago nam je da ste nam partneri u provođenju ove jedinstvene Maturantike. Vjerujem da ste tijekom svojeg obrazovanja stekli čvrste temelje, bilo za nastavak školovanja ili za tržište rada. Želimo vam puno uspjeha, budite hrabri, ustrajni i mudri u svojim odlukama – rekla je zamjenica Zagorec.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić istaknula je veliku pomoć PU varaždinske zahvaljujući kojoj se maturanti osjećaju sigurno, a s druge strane i uče o prevenciji.

– Mimohod naših maturanta će 22. svibnja krenuti od Parka mladih, nastaviti se gradskim ulicama do Korza, a potom do Županijske palače, gdje će stručni žiri ocjenjivati njihove odore i izabrati najbolje. Potom će se vratiti u Park mladih, gdje će za njih u srijedu biti organizirane sportske aktivnosti. U petak točno u podne će na Kapucinskom trgu plesati tradicionalnu kvadrilju. Sva tri dana pripremili smo zabavni program, koji im je i najdraži. Maturantima kojima slijedi burno razdoblje, matura, želim puno uspjeha – rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić. 

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je napomenuo da su dosadašnje Maturantike prošle u ozračju veselja i druženja.  

– Vjerujem da će i ova Maturantika koja je pred nama proći na najbolji mogući način. Organizirat ćemo i dalje građanske mješovite ophodnje s profesorima i roditeljima, a sve s ciljem da se naši maturanti osjećaju sigurno te da zadnje dane srednjoškolskog obrazovanja provedu u ozračju dobrog raspoloženja. Svim maturantima želim, prije svega, uspjeh na maturi, a da nakon toga s jednakim entuzijazmom pristupe novom poglavlju života – istaknuo je načelnik Benčić.

Partneri u organizaciji Maturantike su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina. 

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik pozvao je sve građane na malo tolerancije u tri dana održavanja Maturantike, a maturantima je poželio puno uspjeha.

PROGRAM MATURANTIKA 2024. 

Srijeda, 22. svibnja 2024. godine – MIMOHOD MATURANATA

12:30 – 13:00 – Park mladih –  okupljanje maturanata

13:00 – 14:00 – Park mladih – centar grada – Park mladih – mimohod maturanata i biranje naj odore

14:15 – 14:30 – Park mladih – proglašenje „naj odore“ i uručenje nagrade (nagrada: izlet u Adrenalinski park Vručina)

14:30 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Četvrtak, 23. svibnja 2024. godine – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14:00 – 16:15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra

16:15 – 16:30 – proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

16:30 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Petak, 24. svibnja 2024. godine – maturanti plešu QUADRILLU

12:00 – 13:00 – Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu

14:00 – 16:00 – Park mladih  – nastup DJ DETRON

16:00 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ (KVART TAKEOVER) – karaoke – nagrade: ulaznice za festival

*U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

Nastavite čitati

Život i društvo

Važna obavijest za umirovljenike: mirovine će kasniti! Evo kad stižu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ionako premale mirovine sada će još i kasniti. Tu je informaciju potvrdila Hrvatska poštanska banka.

-Obavještavamo vas da će Hrvatska poštanska banka, iznimno zbog tehničkih prilagodba u sustavu slijedom pripajanja Nove hrvatske banke, redovna mirovinska primanja umjesto 1. lipnja korisnicima isplatiti 4. lipnja 2024. godine, obavijestili su iz Hrvatske poštanske banke, a prenosi Poslovni.hr.

-Od srpnja 2024. Banka nastavlja isplaćivati redovna mirovinska primanja prvog dana u mjesecu. Zahvaljujemo vam na povjerenju i razumijevanju – stoji u objavi banke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje