Povežite se s nama

Foto i video

5. smotra dječjeg folklora u Ivancu

Foto i video

FOTO Međimurke i Međimurce u Kotoribi Psihomodo pop naveo na ples!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Kotoriba/IGH

U Kotoribi su se gotovo od početka rujna raznim događanjima i aktivnostima obilježili općinski dani.

Vrhunac slavlja ipak je bio rezerviran za četiri dana sredinom mjeseca – od 16. do 19. rujna. Klimaks svega što se događalo u ovoj donjomeđimurskoj općini predstavljao je koncert toga vikenda u udarnom terminu, 18. rujna, Kotoribu je posjetio, zabavio i rasplesao Davor Gobac sa svojim dobro poznatim bendom Psihomodo pop!

Nakon što su u subotu članovi lokalnih udruga besplatno gostima ponudili svoja jela koja su pripremali od ranog poslijepodneva, Dječje kazalište “Šareni svijet” prikazalo je predstavu za djecu koja su mogla uživati i u raznim radionicama, dok je NK “Graničar” iz Kotoribe odigrao prvenstvenu utakmicu protiv NK-a “Venera PMP” iz Svetog Jurja na Bregu (Pleškovec). Domaće “nogometne snage” u navedenom su derbiju pobijedile s 5:0. Subotnju misu predslavio je vlč. Marko Rac.

Energija i druženje

U subotu uvečer na pozornicu kod šatora najprije su se popeli članovi domaćeg benda o kojem smo već pisali, Veni Vidi Whiskeyja. Dečki (uz povremenu pomoć ljepšeg spola na back vokalima) praše country sa specifičnim motorističkim prizvucima i povremenom rock/blues estetikom.

Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot “Born to be free”. Publiku su zaintrigirali energičnim nastupom i pripremili ih za dolazak zvijezda večeri – Psihomodo popa.

Vjerujemo da Psihomodo ne treba posebno predstavljati, no spomenimo da će bend za par godina napuniti četiri desetljeća “pankiranja i rokijanja”. Gobac je svojom osobnošću, a bend odličnom usviranošću, posjetitelje željne zabave podigao na noge i pružio im pozadinu za još jedne Dane Općine koje će dugo pamtiti.

Izložbe i glazba

Posljednjega dana općinskog slavlja sadržaji nisu bili ništa siromašniji: sve je započelo još prijepodne izložbom malih životinja Udruge uzgajivača malih životinja “Međimurska lastavica” iz Donje Dubrave.

Svečanu svetu misu predslavio je vlč. Dubravko Škrlin Hren. Tijekom poslijepodneva znatiželjnici su imali prilike razgledati etno zbirku na starome farofu, kao i izložbu starih novčanica Vladimira Vugrinčića (jednog od dobitnika općinskih medalja) te starih slika Marijana Kovača.

Općinsko slavlje zaključeno je pod glazbenom egidom KUD-ova i Tamburaškog sastava “Frikovi”.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Jedinstvene cvjetne kreacije plijene pažnju u centru Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Traju Varaždinske barokne večeri koje imaju i bogat popratni program.

Tim povodom Varaždin krase bicikli, ali naši floristi i cvjećari su se potrudili na oni dobiju originalno cvjetno ruho.

Dans pak se otvara 26. Međunarodna izložba cvijeća koja će se do 26. rujna održati na Franjevačkom trgu i Korzu. Uz zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića, izložbu će u popodnevnim satima otvoriti predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Dora Bosak.

Zaista melem za oči!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje