Povežite se s nama

Sport

Moguće i preoblikovanje uz stečaj

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Postupak preoblikovanja NK Varaždin pri svome je kraju. U narednih nekoliko mjeseci definitivno će se znati da li se preoblikovanje može provesti ili će klub otići u stečaj. 

Direktor Kluba Zlatko Ivanković ovako opisuje sadašnje stanje:
– Klub je predao elaborat o preoblikovanju. Problem je nastao kada je došlo do promjene članova Povjerenstva za odobravanje preoblikovanja klubova. Tako smo tu izgubili dva mjeseca. Dobili smo informaciju od novog saziva Povjerenstva u kojoj su tražili da se postojeći elaborat saldira sa 31. prosincem. A mi smo prema prijašnjim uputama napravili sa 30. rujnom. Mi smo smatrali kako nije bilo promjene u poslovanju i da u tom periodu nije značajno došlo do nekih promjena unutar kluba te sada čekamo odgovor Povjerenstva. To očekujemo do kraja mjeseca i tada bi mogli pristupiti drugoj fazi izradi prospekta i izradi broja dionica i vrijednosti dionica.
Da li su postupak preoblikovanja dva odvojena rješenja ovog problema ili se mogu provoditi paralelno?
– Postupak preoblikovanja treba odvojiti od postupka stečaja. U međuvremenu dok su trajale sve ove radnje jedna je zaposlenica podignula zahtjev za pokretanje stečaja. Održano je predstečajno ročište i sljedeće ročište je zakazano za 10. rujna. Određen je i predstečajni upravitelj koji bi sudu trebao pripremiti određene financijske pokazatelje. Ne bih špekulirao što će se dogoditi, a klub ako ne završi postupak preoblikovanja mora po sili zakona pokrenut stečaj. Preoblikovanje se može provoditi i uz stečaj ali o svemu tome dalje Skupština kluba mora donijeti odluku, kao i gradsko Vijeće koje je svojim odlukama doprinijelo da klub uđe u postupak preoblikovanja. Skupština će se održati nakon informacije od Povjerenstva resornog Ministarstva.
Kakva je vaša daljnja uloga u klubu?
– S obzirom na postupak preoblikovanja, odnosno cijele situacije u klubu je da sa završetkom postupka preoblikovanja formira Skupština. Ona raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta koje su potrebna za funkcioniranje kluba. Meni će tako po sili zakona prestati radni odnos u klubu. Da li ću se javiti na raspisani natječaj to je stvar o kojoj još uvijek ne razmišljam.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje