Povežite se s nama

Sport

Mlada smo ekipa ali nećemo “bacati puške f kuruzu”

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U najavi priprema i sezone, trener ŽRK Koka Vladimir Canjuga je podsjetio:

 – Liga je verojatno slabija nego prošle godine i tu je šansa za naše mlađe igračice. Već u prva tri kola, dva duža putovanja, dva puta putujemo u Split, ali idemo po pobjedu. I u Koprivnicu se idemo boriti a ne da „bacimo puške f kuruzu“. Da nikome ne priznaju da netko ima veću želju pobijediti.- dodao je Canjuga. U sastavu varaždinskih rukometašica više nisu Ivana Dežić, Stalla Mateša, Iva Pongrac, Edita Halili, Ria Haček, Iva Tomašek, Jelena Kovačić, a došle su Anita Poljak i Kristina Pasarić te povratnica Suzana Furjan.
– Možda je problem u jednoj vanjskoj iskusnijoj igračici, tipa Tomašek ili Mateša a sada će Poljak morat biti ta koja će stati na loptu iako još spada u mlađe igračice. Tako da će neke mlade igračice morati odrasti „preko noći“. Red se na igralištu mora znati, tko je gazda. Tko ima sve ovlasti kad treba. – naglasio je Canjuga.
ŽRK Koka nakon tjedna priprema kreće i u prijateljske utakmice: 12.08. Velenje – Koka; 14.08. Koka – Dugo Selo; 19.08. Koka – Zrinski ČK; 22.08. Koka – Bjelovar; 26.08. Sesvete – Koka; 29.08. Turnir Zagorje ob Savi (uz domaćine, Ajdovčina i Sesvete); 02.09. Koka – Zagorje i 05.09. Koka – Sesvete.
Sastav Koke za narednu sezonu je sljedeći: Janja Golubić, Sara Dominić, Mirna Antolić, Elena Halili, Ana Marija Babić, Iva Kumrić, Tea Jalušić, Nikolina Zadravec, Lea Balajić, Anita Poljak, Stela Vrček, Larissa Kalaus, Suzana Furjan, Kristina Pasarić, Dora Kalaus, Ines Domjan, te Valentina Varšić,uz trenera Vladimira Canjugu, Nikolu Goluba pomoćnog trenera i Sinišu Benka trener vartara.

Izvor:
Foto:

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje