Povežite se s nama

U fokusu

Drugi tjedan počinje jesenski upisni rok, pogledajte u kojim školama još ima mjesta

Objavljeno:

- dana

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Za jesenski upisni rok koji počinje 24. kolovoza u javnim i privatnim srednjim školama Varaždinske županije ostala su 204 slobodna mjesta u prvim razredima.

– Iznimno smo zadovoljni rezultatima upisa u prvom roku. Očito je prepoznata kvaliteta naših škola, a zasigurno je pomogla i naša tradicionalna kampanja “Odaberi svoju školu” – zadovoljan je zamjenik župana Alen Kišić.

Najviše mjesta, 40, u Srednjoj strukovnoj školi

Navodi kako je dobar pokazatelj kvalitete srednjih škola u Varaždinskoj županiji podatak da od više od gotovo 2.100 upisanih učenika njih više od 10 posto dolazi iz drugih županija. 

– U prvom upisnom roku u cijelosti su popunjena mjesta u Prvoj i Drugoj gimnaziji te u Medicinskoj školi. U svim ostalim školama ima pokoje mjesto, od jednog mjesta u Gospodarskoj školi do najviše 40 u programima Srednje strukovne škole – rekao je Kišić uoči početka jesenskog upisnog roka, koji započinje 24. kolovoza prijavom obrazovnih programa za koje se učenici odluče, a u kojima još ima slobodnih mjesta.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 25. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 26. i 27. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se u sustavu elektronskih upisa 31. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 3. rujna, a dostava upisnica u srednje škole 4. rujna, tri dana prije početka nove školske godine koja počinje u ponedjeljak, 7. rujna.

GDJE JOŠ IMA SLOBODNIH MJESTA?

Srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija

Elektrostrojarska škola Varaždin – 12 (četiri za smjer zavarivač i osam za smjer grafičar tiska

Glazbena škola Varaždin – 12

Strojarska i prometna škola Varaždin – 6 (četiri mjesta za zanimanje vozač te po jedno mjesto za zanimanja limar i strojobravar)

Gospodarska škola Varaždin – 1 (konobar)

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin – 11 po (jedno mjesto za programe rudarski tehničar, monter suhe gradnje te arhitektonski tehničar, dva mjesta za program zidara, dva mjesta za program keramičar, te četiri za program geološki tehničar)

Srednja strukovna škola Varaždin – 40 (po jedno za zanimanja mesar, tehničar zaštite osoba i imovine, likovna umjetnost i dizajn do izbora zanimanja te drvodjeljski tehničar dizajner, dva za pekara, tri za pomoćnog stolara, po četiri za zanimanja pomoćni pekar i ličilac-soboslikar, po pet za zanimanja stolar i modelar obuće i kožne galanterije, šest za galanteriste i sedam za krojače)

Srednja škola Ludbreg – 12 (jedno za zanimanje pekar, dva za opću gimnaziju, četiri mjesta za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar i pet slobodnih mjesta za zanimanje pomoćni vrtlar)

Srednja škola Ivanec – 10 (jedno mjesto za ekonomiste, dva za strojobravare, tri za stolare te četiri za opću gimnaziju)

Srednja škola Novi Marof (četiri mjesta za program ekonomist i devet za opću gimnaziju)

Arboremtum Opeka Marčan – 12 (po jedno mjesto za zanimanja kuhar, pomoćni kuhar i slastičar pomoćni vrtlar te devet za cvjećare)

Srednje škole kojima nije osnivač Varaždinska županija:

Prva privatna gimnazija Varaždin – 1

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti – 7

Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec – 12

Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti – 25

Privatna srednja škola Varaždin s pravom javnosti – 30

Izvor: Varaždinska županija
Foto: ILUSTRACIJA/RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje