Povežite se s nama

U fokusu

Razvrstavanjem i ulaganjima do nižih cijena odvoza otpada

Objavljeno:

- dana

ZBOGOM SMEĆU U LUDBREGU

Grad Ludbreg priuštio nam je nešto gotovo nevjerojatno – pisanje o smeću u pozitivnom kontekstu. Napisati da je neki grad Varadinske županije riješio problem otpada – djeluje jednako kao napisati da je Hrvatska primjer gospodarski uspješne zemlje. Ili da poljoprivrednici nemaju dovoljno uroda u odnosu ponude i potražnje.

Ulaskom u Novu godinu Ludbrežani će deset posto jeftinije plaćati odvoz otpada

Grad čuda

Oni praznovjerni rekli bi da Ludbreg ne nosi uzalud epitet „Grada čuda“.
Jer, ulaskom u Novu godinu Ludbrežani će deset posto jeftinije plaćati odvoz otpada. Ima još: prema istraživanjima – prije ove odluke – pokazalo se da je čak 80 posto građana zadovoljno gradskom komunalnom službom i inicijativama koje pokreće u suradnji s Gradom. Iako je gradonačelnik Ludbrega i zastupnik u sada raspuštenom saborskom sazivu te kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima iznova za zastupnika 3. izborne jedinice, Dubravko Bilić, najavljivao takvu mogućnost, da bi ovih dana bila donijeta i konačna odluka o smanjenju cijene.

Pobjeda

Iz gradskom komunalnog poduzeća „Lukom“ već su najavili kako je problematika odvoza i zbrinjavanja otpada iznova vrlo aktualna. Ludbreg se, govore konkretni rezultati, zasad najuspješnije „bori“ s problematikom smeća, koja je, čini se, postala neizliječivom bolešću Varaždinske županije.

– Problem odlaganja i zbrinjavanja otpada jedan je od temeljnih problema svake gradske vlasti i jedno od ključnih mjerila njezine uspješnosti. Na tome vas građani najčešće ocjenjuju. Činjenica je da svi mi svakodnevno vodimo brigu o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada, a na kraju mjeseca još dobijemo i račun za sve to – rekao je gradonačelnik Bilić te ukratko iznio kronologiju ludbreške uspješne „borbe“ sa smećem.

Dok su drugi donosili strategije, u Ludbregu su odlučili djelovati. Tako su u proteklom periodu uspjeli puno toga riješiti, bez velike buke i medijske pompe. Zatvoreno je dosadašnje odlagalište i preseljeno je mjesto odlaganja. Te su odluke donijele još jednu, u Hrvatskoj vjerojatno raritetnu činjenicu – više od 80 posto građana zadovoljno je radom Komunalne službe i pokrenutim inicijativama u suradnji komunalaca i Grada.

Dok su drugi donosili strategije, u Ludbregu su odlučili djelovati

– Želim podsjetiti da smo po dolasku na vlast otpad odlagali niti 500 metara od centra grada. Puno smo investirali u nabavu komunalne opreme, svi sugrađani besplatno su dobili kante na korištenje, nabavili smo novi kamion, imamo više od 40 zelenih otoka, ulagali smo u edukaciju… – nabraja gradonačelnik Bilić i dodaje: – Pred nama je izgradnja reciklažnog dvorišta i sanacija odlagališta. Sve su to preduvjeti da građani budu još zadovoljniji i da Ludbreg postane centar ovakvih aktivnosti za šire područje gornje Podravine. Želja nam je da se u ovaj sustav uključe i okolne općine. Moramo se pohvaliti da su dvije općine iz našeg susjedstva ušle u vlasničku strukturu komunalnog poduzeća Lukom te smo na taj način omogućili širenje djelatnosti poduzeća. Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad, poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić. O gospodarenju otpadom razgovaralo se i s novinarima na sastanku prošloga tjedna.

Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad, poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Disciplina

Uz gradonačelnika, govorila je i njegova zamjenica Vera Jadanić te direktor „Lukoma“ Alen Sabol.
-Nove, 10 posto niže cijene odvoza otpada uvodimo od 1. siječnja. S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad. Doduše, još ima onih koji vreće ostave kod zelenih otoka ili tamo gdje se otpad ne smije ostavljati, ali se nadamo da će se i ti pojedinci s vremenom ekološki osvijestiti.

Usporedbe

Osjetno su smanjeni svi tekući troškovi – održavanje, servisiranje…

Imamo i konkretne pokazatelje o prvim pozitivnim učincima razdvajanja otpada. Naime, usporedba za šest mjeseci 2015. u odnosu na 2014. godinu pokazuje da se lani prikupilo 50 tona papira, a u istom razdoblju ove godine gotovo 100 tona ili dvostruko više. Još bolje rezultate bilježimo s plastikom, jer smo s 5,8 tona došli na prikupljenih 12,5 tona u istom razdoblju ove godine. Istovremeno je količina miješanog otpada s 1.000 tona smanjena na 596 tona.

Plus u blagajni

Očito su naši apeli, edukacije, promidžba i mjere koje smo proveli donijeli rezultate, ali u tome su ipak najzaslužniji građani. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – ističe Alen Sabol, direktor ‘Lukoma’.
No, Grad Ludbreg nastavlja raditi na problematici zbrinjavanja otpada. Upravo je ovih dana Grad potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta u Ludbregu, koje bi se najvećim dijelom financiralo sredstvima Fonda. Za Lukom i za građane to znači unapređenje djelatnosti odvajanja otpada, jer će građani u reciklažno dvorište moći dovesti i deponirati gotovo sve vrste otpadnog materijala. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu – Meka. Unatoč svim ulaganjima u strojni i vozni park, nabavu preše za baliranje tekstilnog otpada te u druge namjene, tvrtka je za devet mjeseci zabilježila pozitivan financijski rezultat.

– Povećali su se prihodi, a smanjeni su troškovi. Primjerice, novim kamionom-smetlarom veće zapremine otpad sada odvozimo u Piškornicu, nema pretovara i ruta je kraća. Nadalje, osjetno smo smanjili troškove tekućeg održavanja zapošljavanjem mehaničara, pa smo izbjegli skupe servise za naše strojeve starije proizvodnje. Istovremeno smo povećali prihode izvršenjem vanjskih usluga posebice u niskogradnji, ponajviše kupnjom stroja ‘JCB’. Primjerice, dok smo lani u tom razdoblju imali 223.000 kuna prihoda u toj stavci, sada je to naraslo na 964.000 kuna.

Za devet mjeseci ove godine Lukom je ostvario plus od 360.000 kuna. Pritom smo napravili i značajan iskorak u stručnom ekipiranju tvrtke, sada radi 30 djelatnika, od čega je šest magistara, a imamo i četiri osobe na stručnom osposobljavanju – rekao je Alen Sabol. U Lukomu polako proširuju obim usluga i područje poslovanja. Preuzeli su održavanje javne rasvjete u Općini Jalžabet. Također, u nadležnosti „Lukoma“ je i održavanje gradskog groblja s oko 3.000 grobnih mjesta, te mjesnih groblja u Selniku, Bolfanu i Segovini.
 

Reciklažno dvorište

Upravo je ovih dana Grad potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta u Ludbregu, koje bi se najvećim dijelom financiralo sredstvima Fonda. Za Lukom i za građane to znači unapređenje djelatnosti odvajanja otpada, jer će građani u reciklažno dvorište moći dovesti i deponirati gotovo sve vrste otpadnog materijala. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu – Meka.

2014. vs. 2015. godina
Usporedba za prvih šest mjeseci lanjske i ove godine pokazuje da se lani prikupilo 50 tona papira, dok je u istom razdoblju ove godine prikupljeno 100 tona – dvostruko više. Još bolji rezultati zabilježeni su s plastikom – s 5,8 tona lani do 12,5 tona u istom razdoblju ove godine.
Istovremeno je količina miješanog otpada s 1.000 tona smanjena na 596 tona.

REZULTATI

Očito su apeli i provedene edukacije donijeli rezultate, ali u tome su ipak najzaslužniji građani. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – ističe Alen Sabol, direktor ‘Lukoma’.

360 tisuća kuna prihoda ostvario je Lukom u prvih ovogodišnjih devet mjeseci

PREDNOST

Ludbreški gradonačelnik se kao saborski zastupnik založio da ovakav model odlaganja i zbrinjavanja otpada bude riješen i na području Novog Marofa i Murskog Središća. Primjer će slijediti još i Općina Gola i Grad Križevci.Upravo se kroz takve projekte vidi prednost kad je saborski zastupnik s prebivalištem u izbornoj jedinici. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje