Povežite se s nama

Međimurje

Ministar Gordan Grlić Radman dolazi u Mursko Središće na sastanak oko gradnje novoga mosta i gradske obilaznice

Objavljeno:

- dana

U subotu, 4. siječnja, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, posjetit će Mursko Središće i tom prigodom održati radni sastanak s gradonačelnikom Dražen Srpakom i županom susjedne slovenske Občine Lendava Janezom Magyarom.

Teme sastanka bit će neke od zaključaka koje je donijela Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 25. srpnja 2019. godine u Čakovcu, a koje se izravno tiču Murskog Središća i prometnog pravca prema Čakovcu. Naime, na sjednici Vlade zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da s Republikom Slovenijom dogovori točku spajanja za novi most, koji je preduvjet gradnji gradske obilaznice.

Dolaze i Hrvati iz pobratimljene Općine Narda

Hrvatske ceste tada su zadužene da nakon dogovora sa Slovenijom odmah započnu s projektiranjem obilaznice i mosta, ali i da se posvete poslovima revitalizacije postojeće ceste od Žiškovca do Murskog Središće kako bi se prometnica proširila gradnjom pješačko-biciklističkih staza uz postavljanje semafora u centru Murskog Središća.

– Odmah nakon sjednice Vlade u Čakovcu, gradonačelnik Srpak je kontaktirao ministra vanjskih poslova Grlića Radmana te ga pozvao da dođe u Mursko Središće da bi se na licu mjesta upoznao s problemom koji tišti građane najsjevernijeg hrvatskoga grada, ali i mještane svih naselja do Čakovca.

Želja je ministru predstaviti već izrađeno idejno rješenje izgradnje brze ceste, obilaznice i mosta preko rijeke Mure, a sve u svrhu realizacije zaključka Vlade RH kojim je Ministarstvo vanjskih poslova zaduženo da u dogovoru s Republikom Slovenijom odredi točku spajanja novoga mosta – poručuju iz Grada Murskog Središća.

S obzirom da je ministar vanjskih poslova bio više godina veleposlanik u Republici Mađarskoj, na sastanak su pozvani i predstavnici hrvatske zajednice iz pobratimljene Općine Narda.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje