Povežite se s nama

Međimurje

Uređen okoliš i parkiralište kod ambulante Doma zdravlja u Domašincu

Objavljeno:

- dana

Međimurska županija nastavlja kontinuitet ulaganja u poboljšanje zdravstvene infrastrukture te je upravo okončano uređenje okoliša i parkirališta kod ambulante Doma zdravlja u Domašincu.

Nositelj projekta, ukupne vrijednosti 81.049,38 eura, bila je Županija, uz sufinanciranje iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije po programu vezanom uz održivi razvoj lokalne zajednice u visini od 35.000 eura. Preostali iznos osiguran je iz proračuna Međimurske županije uz podršku Doma zdravlja Čakovec i Općine Domašinec.

S obzirom da u ordinacijama Doma zdravlja u Domašincu rade timovi obiteljske i dentalne medicine, te patronaže, nedostajalo je parkirališnih mjesta za djelatnike i pacijente, pa se, uz proširenje parkirališta, pristupilo i uređenju okoliša objekta. Takvim pristupom i ovaj dio mjesta dobio je ljepšu vizuru, a pristup pacijentima i djelatnicima je znatno olakšan, čime je podignuta i razina kvalitete zdravstvene skrbi u njezinu širem smislu. Također, investicija je pridonijela izjednačavanju kvalitete života u ruralnim sredinama u odnosu na urbane. Građevinskim zahvatom je osigurana i mogućnost buduće ugradnje rampe za osobe s invalidnošću na ulazu u zgradu.

U narednim investicijskim ciklusima, Međimurska županija će obnoviti cijelu zgradu u kojoj se nalaze ordinacije, čim se okonča postupak uređivanja imovinsko-pravnih odnosa.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje