Povežite se s nama

Međimurje

Naselje Sitnice dobit će društveni dom

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće ima brojnu romsku nacionalnu manjinu, uglavnom naseljenu u naselju Sitnice.

Veliki su napori već godinama ulagani u njihovu punu integraciju, od uređenja infrastrukture naselja, preko rada s vrtićkom djecom i predškolcima i pomaci su vidljivi.

Veliki korak k dodatnoj integraciji bio bi izgradnja multifunkcionalnog društvenog doma. Grad Mursko Središće prije nekoliko je godina dao izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, a sada se kreće u fazu realizacije. Zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je 100.000 eura, a 3. travnja je potpisan i ugovor s udrugom Kali Sara – Savez Roma u Republici Hrvatskoj za dodatnih 100.000 eura.

Potpisivanju je uz gradonačelnika Dražena Srpaka nazočio i predsjednik mjesnog odbora, Milorad Mihanović te predsjednik Udruge i saborski zastupnik, Veljko Kajtazi. Osim Grada Mursko Središće, ugovor na isti iznos potpisala i Općina Mala Subotica za naselje Piškorovec.

Realizacija multifunkcionalnog društvenog doma omogućila bi različiti kulturno umjetnički i edukativni sadržaj u naselju Sitnice, ali i svakidašnje potrebe za koje služe društveni domovi, od održavanja izbora, sastanaka građana ili druženja.

Ovom će fazom biti obuhvaćeni zemljani radovi i temeljna ploča. Daljnji radovi neće biti financirani iz gradskog proračuna, već će se sredstva isključivo tražiti putem nacionalnih i europskih fondova.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje