Povežite se s nama

Sport

Četiri vrijedne medalje za Pintarića i Hajdinjaka

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Sisku je održan 7. Sveti Kvirin, tzv. mini Grand Prix u organizaciji Plivačkog kluba Sisak Janaf. Na plivačkom mitingu je nastupilo 15 klubova sa ukupno 275 plivačica i plivača.

 

Norme

Plivački klub Varaždin nastupio je s devet članova. Varaždince su predstvaljali Anamaria Cmrečak i Tamara Flegar, te Karlo Hajdinjak, Jakov Igrec, Martin i Nikola Ključarić, Lovro Pintarić, Karlo Rosenthal te Willi Tropp.
Karlo Hajdinjak je osvojio srebrnu medalju na 100 prsno te brončanu medalju na 100 delfin. Isplivao je i dvije A norme za PH, na 100 i 200 delfin te na 200 delfin došao nadomak medalje, zauzevši 4.mjesto. Karlo trenutno ima šest normi za PH koje će se održati od 21.do 24.srpnja 2016. u Zagrebu.
Lovro Pintarić osvojio je dvije srebrne medalje, na 100 i 200 delfin te odličnim rezultatom potvrdio A normu za PH na 200 delfin. Isplivao je i dva osobna rekorda, na 400 kraul i 200 mješovito.
Jakov Igrec, bivši član PK Barok, odradio je prvi službeni nastup u Plivačkom klubu Varaždin. Jakov je isplivao A normu na 400 mješovito i zauzeo 4. mjesto te je na 200 kraul isplivao osobni rekord.

Rekordi

Anamaria Cmrečak je isplivala osobne rekorde na 100 i 200 prsno te 100 i 200 leđno. Na 100 i 200 prsno zauzela je odlično peto mjesto.
Uz Anu, osobne rekorde isplivali su i Tamara (100 kraul i 100 prsno), Willi (100 leđno), Martin i Nikola (100 kraul) te Karlo Rosenthal (100 prsno).

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 8670 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL-a ugostili su zagrebački Dinamo. Susret pred 8670 gledatelja završio je 1:0 za zagrebački sastav.

Oba trenera započela su u formacijama 3-5-2. Varaždin, koji inače gotovo uvijek započinje susret u 4-2-3-1, zrcalio je formaciju prema Dinamu. Započeli su Zelenika na golu, u zadnjoj liniji Ba, Jelenić i Nekić, na bokovima desno Vukčević, lijevo Boršić, u sredini Lusavec, Postonjski i Mitrovski, a u napadu Dabro i Drožđek.

To se pokazalo uspješnim do drugog dijela prvog dijela. Nisu Varaždinci mnogo dali gostima do tada. Disciplinirano su stajali iza lopte i sve zatvarali.

No, u 29. onda je Petković prodao tunel varaždinskim braničima i počela je opća opsada gola Olivera Zelenike. Najbliže pogotku bio je Sučić u 29. minuti kada je Zelenika odlično nogom skinuo njegov pokušaj, a isti igrač u 32. pogodio je stativu.

Nije ni Varaždin bio bez prilika. Onu najbolju imali su u 36. minuti. U njoj se našao Mitrovski koji je matirao Nevistića, no s crte je izbio Theophile Catherine. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U prvoj minuti drugog dijela Dinamo je poveo. Vidović se izbacio na 20 metara i prekrasno pogodio u suprotni kut.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio kontrolirati igru. Priliku za povećanje gosti su imali u 74. minuti kad je obrana Varaždina zaboravila na Petkovića, no njegov udarac glavom je odlično obranio Zelenika. Minutu kasnije Brodić, bivši igrač Varaždina, zaobišao je Zeleniku, ali Jelenić je izbio s gol crte.

U 79. minuti Baturina je odlično izbacio u šansu Sučića koji je krenuo na Zeleniku. Ipak, otišao je preširoko od gola i varaždinska obrana otklonila je opasnost.

Mogao je Varaždin zapapriti Dinamu u 86. minuti. Pobjegao je varaždinski napadač Dabro Modroj obrani, zaobišao Nevistića, ali pogodio je vanjski dio mreže. U 90. minuti mogao je Ademi glavom povećati gostujuće vodstvo. Ipak otišlo je pored gola.

Završilo je minimalnim slavljem gostiju.

Nastavite čitati

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje