Povežite se s nama

Sport

Sreća i budućnost na SC Sloboda

Objavljeno:

- dana

DJEČJA OLIMPIJADA

Na SC Sloboda održana je završnica 15. Olimpijskog festivala dejčjih vrtića grada Varaždina, popularne Dječje olimpijade.

Uoči završnice održan je predolimpijski tjedan od 16. do 10. svibnja s mnogim zanmljivih sadržajima.

Pripreme

Nakon likovne radionice na temu „Olimpijske igre u Riju“ u ponedjeljak, teniskog višeboja u utorak, vožnje spretnosti bicikla u srijedu i plivanja u četvrtak, velika završnica odigrala se u petak na SC Sloboda. Sudjelovala su 523 mališana raspoređeni u 18 ekipa iz 16 dječjih vrtića, a vodilo ih je 125 odgojiteljica i odgojitelja.
Uoči defilea malih sportaša i paljenja olimpijskog plamena nastupile su kadetkinje Varaždinskih mažoretkinja premijerno s točkom koju će za dva tjedna izvesti na Državnom prvenstvu na otoku Krku, zatim s plesnom točkom malih polaznika Dječjeg vrtića „Aleja“ te plesači iz Univerzalnog plesnog studija „Feel“.
Male olimpijce iz varaždinskih dječjih vrtića te njihove roditelje, djedove, bake i prijatelje na tribinama pozdravio je dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Božidar Crnković, koji im je zahvalio na trudu uloženom u pripremu i sudjelovanje na natjecanjima te širenju pozitivnog, sportskog duha, a 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina otvorio je gradonačelnik Goran Habuš.
– Varaždin je danas jedan od najljepših i najsretnijih gradova u Hrvatskoj zbog Olimpijskog festivala dječjih vrtića. A Olimpijski je festival krenuo upravo iz Varaždina i proširio se po cijeloj Hrvatskoj. Najljepši dio mog posla je kada primam djecu u Gradskoj vijećnici i kada razgovaramo o projektima za djecu, kao što je ovaj. Danas ste svi pobjednici i pobjednik je Grad Varaždin, grad prijatelj djece, koji vodi računa da ova djeca jednog dana s tribina kao roditelji gledaju svoju djecu na Olimpijskom festivalu, rekao je gradonačelnik Habuš i otvorio natjecanje.
Mališani su se natjecali u nogometu i atletici – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj s mjesta i bacanju teniske loptice.

Začetnik

Ukupni pobjednik 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina je Dječji vrtić „Aleja 1“, iza kojeg slijede Dječji vrtić „Panda“ i Dječji vrtić „Zeko“.
U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora ovog je 15 puta de se održava ova manifestacija. Treba podsjetiti da je ovaj projekt u Varaždinu pokrenut 2000. godine, a njegov idejni začetnik bio je Dragutin Posavec. Dvije godine kasnije ideju je prihvatio Hrvatski olimpijski odbor i proširio Hrvatskom. Varaždin ipak ima jednu posebnost a to je da jedini ima predolimpijski tjedan, a ove godine imao je i do sada najveći broj sudionika na Olimpijskom festivalu.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje