Povežite se s nama

Zabava & Stil

VIDEO Varaždinac Nikola Belčić autor je teksta nove pjesme riječke pjevačice Medee

Objavljeno:

- dana

Mladi varaždinski tekstopisac Nikola Belčić, koji od ovoga mjeseca nosi i status samostalnog umjetnika, autor je teksta pjesme „Stranci u našoj sudbini“ riječke pjevačice Medee. Pjesma je u dva dana na YouTube kanalu dosegla gotovo 9000 pregleda.

Medea je talentirana 17-godišnja glazbenica iz Rijeke koja pohađa glazbenu školu od svoje devete godine jer, kako kaže, glazba je sastavni dio njezina života. Njezina nova pjesma „Stranci u našoj sudbini“ nije nastala planirano, već je čula demo verziju pjesme te je prepoznala potencijal za daljnji rad na pjesmi koja bi mogla zadovoljiti njezinu viziju.

Debitirala je 2018. godine na festivalu Večer dalmatinske šansone u Šibeniku, a lani je sudjelovala i na festivalu Melodije Istre i Kvarnera, gdje je odnijela nagradu za najboljeg debitanta.

Svestrana glazbenica nastupila je i na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, što joj je predstavljalo veliki izazov s obzirom na to da joj je kajkavsko narječje potpuno strano.

– Iznimna mi je čast biti dio ovog tima koji je stvarao pjesmu. Zahvaljujem Medei i njezinoj obitelji što su prepoznali tekst pjesme. Hvala i Marku Tomasoviću koji je vidio potencijal u mom tekstu i uglazbio ga, te Ivanu Popeskiću na odličnom aranžmanu. Moj dar pisanja pjesama prepoznala je učiteljica Štefica Radić, koju ovim putem pozdravljam, te mi je u otprilike 3. razredu osnovne škole predložila da pohađam literarnu grupu – rekao je Nikola Belčić.

Prvi ozbiljniji koraci dogodili su se, kaže, prije četiri godine kada je jedan od svojih tekstova poslao kolegici Stefaniji Soldan koja je uvidjela potencijal te mu velikodušno dala neke smjernice i potakla ga na daljnji rad i pisanje.

To mu je bio glavni poticaj da nastavi čitati, upijati i pratiti taj dio stvaralaštva. Prije godinu dana tako je nastao tekst „Sami sa zvijezdama“.

– Moj stalni motivator, „glavni krivac“, gđa Stefanija Soldan, predložila je da se javim Marku Tomasoviću kako bi ga uglazbio. On je na moje oduševljenje to prihvatio, napravio demo te je tako krenula naša suradnja. Upravo ta pjesma, „Sami sa zvijezdama“ izlazi nam sljedeći mjesec, ali izvođača još nećemo otkriti. Iznimno sam sretan i zahvalan na prekrasnoj suradnji s Markom Tomasovićem te su u godinu dana snimljene dvije pjesme – ističe Belčić.

Njegov je rad prepoznat i u susjednoj Sloveniji, gdje je za jedan bend radio tekst u suradnji s njihovim tekstopiscem, a u fazi snimanja su još dvije pjesme, no o njima nije želio otkrivati detalje.

Mladi Varaždinac trenutno radi s nekoliko glazbenih suradnika, autora-aranžera od kojih izdvaja Marka Tomasovića, Sinišu Biška i Alena Debeljaka.

Njihov rad možete pratiti na Facebook stranici: Tekstovi za glazbu Nikola Belčić.

Zabava & Stil

Legendarni punk rock band Električni orgazam će svirati u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još jedan odličan koncert održat će se na Sceni Rogoz u Varaždinu.

HNK u Varaždinu najavio je najavio je koncert legendarnog punk rock banda Električni orgazam, koji će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 21 sat na Sceni Rogoz HNK Varaždin.

Bogata diskografija uz koju su rasle generacije, garantira odličnu zabavu.

Požurite po ulaznice koje su dostupne na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje