Povežite se s nama

Crna kronika

Natalija Žetko u zatvor na 2,5 godine, sudac istaknuo: “Ona je bila nositelj kriminalne djelatnosti!”

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćna presuda

Bivši čelnici Gradskih bazena Varaždin na Županijskom sudu u Varaždinu proglašeni su krivima po svim točkama optužnice. Bivšoj ravnateljici Nataliji Žetko i bivšoj administratorici i blagajnici Liljani Golić-Domislović izrečene su zatvorske kazne, dok su Željko Čengić, bivši zamjenik ravnateljice i Lidija Kojdić, knjigovotkinja osuđeni na uvjetne kazne.
 

Prema nepravomoćnoj presudi, Natalija Žetko i Liljana Golić-Domislović krive su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. One su supočiniteljice, odnosno konkretno su u zajedničkom dogovoru izvlačile novac iz javne ustanove putem fiktivnih studentskih ugovora i paragon blokova.  Zajedno su izvukle i zadržale za sebe oko 1,4 milijuna kuna i svaka u državni proračun do pravomoćnosti presude mora 733.624 kune. Žetko je proglašena krivom i za utaju poraza i carine te krivotvorenja službenih isprava. Golić-Domislović proglašena krivom za krivotvorenje službenih isprava i za pomaganju u utaji poraza i carine. 

Čengić i Kojdić nepravomoćnom presudom krivi su za pomaganje u utaji poreza i carine te za krivotvorenja službenih isprava. 

Sudac Zdravko Pintarić osudio je bivšu ravnateljicu Bazena Žetko na dvije godine i šest mjeseci zatvora, bivšu blagajnicu i administratoricu Golić-Domislović na godinu i osam mjeseci zatvora, Čengić je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci, a Kojdić na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci. 

Kao olakotne okolnosti svima su uzete dosadašnja neosuđivanost, dok su Žetko i Golić Domislović izrečene manje kazne jer su djelomično priznale kaznena djela. Bivšoj ravnateljici u obzir uzeto i njeno zdravstveno stanje. 

– Žetko je bila nositelj kriminalne djelatnosti na Gradskim bazenima Varaždin – istaknuo je sudac Pintarić prilikom izricanja presude. 

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje