Povežite se s nama

Život i društvo

Na 24. godišnjicu pogibije odana počast hrvatskom branitelju Marku Ledinščaku

Objavljeno:

- dana

U Lepoglavi

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeće i molitvom, obitelj, suborci, prijatelji, predstavnici Grada Lepoglave i braniteljskih udruga – udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Udruge 104. brigade i HVIDR-e Ivanec, odali su na gradskom groblju u Lepoglavi počast hrvatskom branitelju Marku Ledinščaku koji je kao pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, braneći Hrvatsku, poginuo 1992. godine na dubrovačkom ratištu.

Dražen Husnjak, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, koja u suradnji s Gradom  Lepoglavom organizira odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima s područja grada Lepoglave, zahvalio je svima koji su svojim dolaskom odali počast jednom od brojnih heroja koji su za Hrvatsku položili svoje živote.

Ispred Grada Lepoglave počast su mu odali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček. Uoči polaganja vijenca na posljednje počivalište Marka Ledinščaka, kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi odana počast svim poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave.

Izvor:
Foto: Grad Lepoglava

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje