Povežite se s nama

Međimurje

Novih 650.000 kuna bespovratnih potpora za turističke projekte i događaje u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Međimurska županija i županijska Turistička zajednica predstavili su javne pozive za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu i potpora turističkim događanjima u 2020. godini, za koje je osigurano 650.000 kuna s ciljem unaprjeđenja i razvoja turizma u Međimurju.

Međimurska županija je 2011. godine započela s projektom dodjele bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata zahvaljujući kojem je do sada dodijeljeno više od dvaju milijuna kuna. Rezultat su 84 nova turistička projekta.

– Proračunom Međimurske županije za 2020. godinu osigurano je 400.000 kuna što je najveći dosad izdvojen iznos za ovu namjenu. Sadržaj poziva prilagođen je strateškom razvojnom dokumentu „Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020.“ temeljem kojega smo odredili 14 prihvatljivih mjera s kojima prijavljeni projekti moraju biti usklađeni – istaknula je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Korisnici bespovratnih potpora mogu biti fizičke i pravne osobe koji su registrirani za obavljanje određene turističke djelatnosti ili tek stvaraju uvjete za bavljenje turističkom djelatnošću. Prijavljeni projekti bit će ocjenjivani prema originalnosti, kvaliteti, doprinosu razvoju turističke ponude, dosadašnjim ulaganjima u projekt, poticanju zapošljavanja te po kriteriju dovršenosti projekta, a moraju zadovoljavati barem jedan od četiriju ciljeva programa na kojima se razvija turizam u Međimurju: proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenosti turističkih programa, stvaranje novih turističkih proizvoda i promoviranje županije kao poželjne turističke destinacije.

U zadnje tri godine Turistička zajednica Međimurske županije osigurava i sredstva za potpore turističkim događanjima. U tom je razdoblju s 661.000 kuna sufinancirana organizacija 63 manifestacije.

– Dosad je više od 40 organizacija dobilo novčanu potporu, a Proračunom TZ-a Međimurske županije za 2020. godinu osigurano je 250.000 kuna. Potičemo organizaciju enogastronomskih, kulturno-zabavnih, sportskih i povijesno-tradicijskih događanja kojima se obogaćuje turistička ponuda i jača brend međimurskog turizma – rekao je voditelj TZ-a Međimurske županije Rudi Grula.

– Međimurski turizam godinama raste, no da bismo mogli kontinuirano poboljšavati rezultate moramo ponuditi još više kvalitetnih sadržaja. Ovim natječajima želimo iz županijskog Proračuna biti podrška svima onima koji imaju nove ideje i programe te želimo promovirati Međimurje kao županiju koja ima iznimne prirodne vrijednosti, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu – zaključio je župan Matija Posavec.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. ožujka.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje