Povežite se s nama

Sport

Rog nas je sve Varaždince učinio ponosnima, a Hrvatska je pokazala da može daleko, jako daleko

Objavljeno:

- dana

Naš komentator Luka Jagačić

Bordeaux je ponovno bio sretan za Hrvatsku. U fantastičnoj utakmici pogotcima Kalinića i Perišića pala je Španjolska s 2:1. No, krenimo redom.

Hrvatska je u utakmicu ušla s tri debitanta na velikom natjecanju, Jedvajem, Rogom i Pjacom. Počeli smo pomalo nervozno i Španjolci su nas kaznili ranim pogotkom već u 7. minuti. I nakon pogotka, Španjolci su imali više od igre, imali su posjed i nekoliko izglednih situacija. No kako je utakmica odmicala, Hrvatska se oslobađala početnog grča i izgledala sve bolje.

Oslobodile se

Najprije je nakon visokog presinga na zadnju liniju Španjolaca zaprijetio Kalinić, a nakon njega i Rakitić bio je zamalo neprecizan. Nagrada je stigla u finišu prvog poluvremena. Nakon odličnog prodora i centaršuta Perišića, sjajno je reagirao Kalinić koji je utrčao ispred Ramosa i poentirao za 1-1. U drugo poluvrijemee ušli smo potpuno oslobođeni. Bili smo rastrčani, u defenzivi čvrsti i odgovorni, ali i opasni u kontrama i polukontrama po Španjolska vrata. U tim tranzicijama, ključnu ulogu odigrao je Kalinić. Odlično je prihvaćao dubinske lopte, zadržavao ih i odlagao na naše veznjake koji su razigravali Perišića i Pjacu. Trenutak dekoncentracije desio se u 72. minuti kad je Vrsaljko nes(p)retno srušio Davida Silvu u kaznenom prostoru. Sudac je pokazao na bijelu točku, ali ispriječio se na cijelom turniru sjajni Danijel Subašić.

Rog

Ne samo obranjeni penal već kroz cijelo prvenstvo Subašić je odličan, vodi obranu i ulijeva sigurnost cijeloj momčadi. Na kraju moram se osvrnuti na našeg Marka Roga koji je u svom debiju odigrao jako dobru utakmicu. Protiv europskih prvaka, protiv najboljih veznih igrača na svijetu Marko se odlično nosio, potvrdio sav svoj potencijal i sve nas Varaždince učinio iznimno ponosnima. Marko kapa do poda.

Hrvatska je prva u skupini, Hrvatska izgleda briljantno, Hrvatska ima kemiju i pokazala je da može daleko, jako daleko.

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje