Povežite se s nama

Sport

Humanitarna utrka anđela: zasad se prijavilo preko 500 trkača i trkačica

Objavljeno:

- dana

Dobra se tradicija nastavlja – stotine trkača najavilo je svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj 5. humanitarnoj utrci grada anđela koja će se u Varaždinu održati 11. svibnja, najavljeno je u ponedjeljak.

Idejni začetnik ove utrke plemenitog cilja je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a uz njega, organizatori su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, dok je glavni pokrovitelj Grad Varaždin.

Habijan je naglasio kako je riječ o utrci koja je spoj humanitarne i sportske priče, a ovoga su puta sredstva namijenjena Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem Sunce.

– Pozivam što veći broj Varaždinki i Varaždinaca, ali i sve ostale rekreativce koji žele pridonijeti, ne samo da trče i hodaju i na taj način se rekreiraju, već sve koji žele podržati ovu humanitarnu akciju da se odazovu i sudjeluju. Što se tiče glavne utrke, zasad imamo 539 prijavljenih, od kojih je 350 uplatilo kotizaciju, a za dječje utrke imamo 60 uplata. Za glavnu je utrku osigurano 500 startnih paketa, jednako tako 200 za dječju, ali prednost će imati oni koji će uplatiti startninu, pa sve one koji još nisu pozivam da uplate stratninu, kako bi osigurali svoj startni paket – poručio je Habijan.

Dodao je da će se utrka s plemenitim ciljem održati bez obzira na vremenske uvjete.

Voditeljica za sport i razvojne programe u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, istaknula je da se utrka iz godine u godinu izdiže i svaki put podiže na viši nivo.

– Ove godine imamo i jedan novitet što nas posebno veseli, s obzirom na to da, osim ovog humanitarnog dijela, želimo kod građana potaknuti svijest o kretanju i zdravom načinu života. Stoga ćemo u sklopu naše utrke biti domaćini javnozdravstvenoj-edukativnoj akciji “Znaš li svoj broj?”, kojom se kod šire populacije želi podići svijest o dislipidemiji i njezinim negativnim učincima, među kojima je glavna ateroskleroza. Dobra je stvar da svatko od nas svojim načinom života, odnosno pravilnom prehranom i kretanjem, može puno napraviti za svoje zdravlje. Na ovaj ćemo način opet spojiti humanitarni i zdravstveni dio – dodala je Anica Sitar.

Prema riječima Marka Črljenca, predsjednika Udruge Active Vita, start glavne utrke bit će u 11.30 na Kapucinskom trgu.

– Glavna je utrka dužine 4,85 kilometara, a staza će prolaziti ulicama Varaždina i bedemima našeg Starog grada. Imamo i dvije dječje utrke dužine 800 metara i to jednu sa startom u 10.30, a drugu u 10.45 – rekao je Črljenec.

Poziv sugrađanima i ostalim zainteresiranima uputio je i predsjednik SRD 315 Sjeverozapad, Marko Dugandžić.

– Oni koji će uplatiti startninu dobit će startne pakete. Odrasli će dobiti vrećice s trakama za glavu, a djeca će dobivati sportske čarapice s logom utrke. Kao što je istaknuto, možemo garantirati 500 startnih paketa za one koji su uplatili za utrku i dobiti će ih uoči utrke, ali će biti moguće i na sam dan utrke prijaviti se donacijom udruzi Sunce, no ne možemo garantirati startne pakete ukoliko ćemo premašiti osigurani broj – rekao je Dugadžić.

Naglasio je da će svi sudionici dobiti medalje, a pobjednici će biti nagrađeni.

– Cilj ove utrke je pomoći nekome i aktivno se družiti, stoga pozivam i velike i male da nam se pridruže u subotu, 11. svibnja na Kapucinskom trgu i da zajedno ispišemo još jednu humanitarnu priču – zaključio je Dugandžić.

Sport

Fight Club Kovačić iz Crikvenice donio 43 medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalni međunarodni savate turnir Crikvenica open održani je 9. lipnja.

Fight Club Kovačić od 52 prijavljena borca osvojio je 43 medalje. I to 39 u službenom dijelu i četiri u revijalnim borbama.

Uvjerljivo je proglašeni za najbolji klub turnira sa 16 zlatnih medalja, 13 srebrenih i 10 brončanih medalja. Plus tri zlata u revijalnim borbama i jedno srebro.

Kapetan ekipe Tristan Talan opravdao je ulogu favorita te je uvjerljivo pobjedio Leona Mezgu iz Varaždinske Omege.

Zlatne medalje osvojili su: Vibor Skok, Pablo Antolković, Lucija Butigan, Lana Kelemen, Ivan Dumbović, Marija Farkaš, Mate Kovačić, Rafael Gulija, Viktorija Mikulec, Lara Sukner, Ana Butigan, Ante Kovačić, Tristan Talan, Sanja Lukač, Borna Tuk i Luka Sakač. U revijalnom dijelu zlata su osvojili Tia Cikač, Pablo Antolković i Lara Sukner.

Srebrene medalje osvojili su : Gabrijel Žirković, Klara Cerovečki, Vito Flegar, Dominik Horvat, Vita Taborsky, Dino Vitez,Stribor Ljubić, Martin Martinčević, Iva Žirković, Yeva Molchanova,Renato Kušenić, Elvis Šipek i Luka pokos. U reviji srebro je osvojio Jan Turščak.

Brončane medalje osvojili su: Terezija Lukić, Dominik Oršoš, Aleksandar Farkaš, Luka Križanec,Luka Vnuk,Isabel Oliveira Kralj, Mihael Horvat,Mate Medenjak, David Vugrinčić i Erik Haramina.

Sada slijedi ljetni Fight Camp koji klub organizira u Varaždinskim toplicama od 4. do 8. srpnja i pripreme Tristan Talana za Europsko u boksu i Hane Komes za Europsko u savate boksu.

Nastavite čitati

Sport

Sara Kolak Europsko prvenstvo završila na 11. mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sara Kolak nastupila je u utorak u finalu Europskog atletskog prvenstva. U svojoj disciplini bacanja koplja zauzela je 11. mjesto.

U prve dvije serije finala nije izvela ispravan hitac, a u trećoj je seriji bacila koplje do 55.90 metara. No, to nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja u četvrtoj seriji.

Taj hitac je za gotovo dva metra slabiji od onoga s kojim je u ponedjeljak izborila finale. Podsjetimo da je finale izborila hicem od 57.73 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje