Povežite se s nama

Međimurje

Grad Čakovec odgađa isplatu uskrsnica umirovljenicima s manjim mirovinama

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec je za ovu godinu u proračunu osigurao novac za isplatu uskrsnica umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od 2001 kunu. No, zbog situacije vezane uz mjere sprječavanja širenja koronavirusa, isplata uskrsnica će se obaviti čim situacija to dopusti.

– Naime, umirovljenici koji imaju pravo na gradsku uskrsnicu, mogu je podići osobno, dolaskom u Gradsku upravu uz predočenje osobne iskaznice. Kako je trenutno na snazi ograničenje kretanja, posebno naših starijih sugrađana, isplata će početi čim to bude moguće. Mole se stoga umirovljenici s područja Grada Čakovca da ne dolaze u Gradsku upravu. Dok prođu mjere ograničenja kretanja, preko medija objavit ćemo početak isplate – apeliraju iz Grada Čakovca.

Prema odluci gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, uskrsnica u iznosu od 150 kuna isplatit će se svim umirovljenicima čija su ukupna primanja po osnovi mirovina manja od 2001 kune.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje