Povežite se s nama

Međimurje

Početak sezone vožnje obilježen blagoslovom motocikala i motociklista u Prelogu

Foto: Vipro studio

Objavljeno:

- dana

U subotu poslijepodne, 6. travnja, ulicama Preloga prošlo je tristotinjak motociklista koje je okupio Moto klub Ren Ban iz Preloga te sudjelovalo na tradicionalnom blagoslovu motora, čime je označen i početak motociklističke sezone.

Već nekoliko godina, članovi Moto kluba Ren Ban, svoju sezonu vožnje započinju blagoslovom motocikala i motociklista. Samo je druženje i okupljanje započelo ispred prostorija kluba u Parku Mladosti u Prelogu, a nakon toga su se okupili ispred župne crkve sv. Jakoba ap.st., gdje ih je dočekao i blagoslovio župnik Antun Hoblaj.

Svim je motoristima puno sreće na njihovim putevima zaželio i gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Druženje je nastavljeno u Parku Mladosti u Prelogu, ispred klupskih prostorija.

I ovog proljeća i ljeta i međimurskim će cestama krstariti brojni motociklisti. I motociklisti iz Preloga pozivaju vozače automobila da dobro dva puta pogledaju mrtvi kut kad se prestrojavaju, da jako paze na izlazak sa sporedne ceste. Motocikl ima malu siluetu, ide brže od automobila, a kako ide brže, tako se i teže zaustavlja. Povećan oprez u prometu spasit će sigurno i mnoge živote te spriječiti prometne nesreće na našim cestama.

studio VIPRO

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje